Recenze - Čarodějův učeň Mickey Mouse

 Magické dobrodružství nezbedného učedníka v hlavní roli s Mickey Mousem


Autor: Walt Disney
Originální název: Sorcerers Apprentice
Rok: 2023, V ČR: 2023
Počet stran: 48
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Irena Steinerová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Usínejte s pohádkovým příběhem o magickém dobrodružství čarodějova učně! Prozkoumejte všechna zákoutí tajuplného hradu a vyzkoušejte si s Mickeym jeden den ve službách mocného kouzelníka! Oblíbeného myšáka čeká plno podivuhodných dobrodružství s magickou knihou, ale musí ji vrátit do knihovny dřív, než se čaroděj vrátí domů! Přečtěte si, jaké neuvěřitelné příhody malý učeň zažil a jak objevoval kouzlo levitace a zmenšování. Nádherně ilustrované pohádkové vyprávění potěší všechny milovníky dobrých příběhů, než půjdou na kutě.


OBÁLKA:
Nádherná velkoformátová kniha obsahuje celou řadu jak těch menších ilustrací, tak těch přes celou dvojstranu. Krásně barevné obrázky si zamilují děti všech kategorií. 


MOJE HODNOCENÍ:
Jak dobře víte, Mickey Mouse je mou nejoblíbenější postavičkou již od útlého dětství, a dnes v dospělosti se má láska k němu nijak nemění. Nedávno u nás vyšla další kniha obsahující pěkný příběh o myšákovi, a jelikož mi čas umožnil, konečně přináším novou recenzi na Disney knihu! 


Čarodějův učeň je zcela nová kniha obsahující zcela nový příběh Mickeyho alias mladého učně čaroděje Yen Sida. Pokud znáte starý Disney film Fantazie, ten obsahuje mimo jiné i vlastní příběh o neposlušném učni jednoho čaroděje, který se stal kultovní záležitostí. V nové knize se ale jedná o zbrusu nový příběh ponechávající si základní zápletku. 

Mickey je učedník velkého mistra a rád by se jednoho dne stal velkým čarodějem. Využije první příležitosti, když Yen Sid opustí domov, a přes přísný nákaz se pouští do velkého dobrodružství. Mickeyho lumpárna ho přivede do nejednoho úskalí, a bude jen na něm, zda se z něj sám dostane, nebo se bude muset nechat zachránit Yen Sidem.


Nádherná kniha s překrásnými ilustracemi a poutavým příběhem zaujme nejen děti, ale i dospělé fanoušky, kterým přinese zase jiný nový příběh. Sama jsem si původně myslela, že se jedná o knižní vydání starého příběhu a vlastně mě potěšilo, že jsem se zmýlila. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Marti a Albatrosmedia. Čarodějova učně zakoupíte na e-shopu se slevou! 

Žádné komentáře

Albatros