Recenze - Byl jednou jeden člověk: Vikingové

 Vydejte se s moudrým Maestrem po stopách vikingů v komiksové podobě a nalaďte se na strunu nostalgie


Autor: Jean-Charles Gaudin
Orig. název: Les Vikings
Název série: Byl jednou jeden člověk
Pořadí: #3 (podle originálu, v češtině 4.)
Rok: 2017, v ČR: 2023
Počet stran: 48
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Kateřina Vranová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶

Komiksové zpracování slavného animovaného seriálu.

Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát nás zavedou mezi vikingy. Budeme sledovat jejich dobyvačná tažení i mořeplavecké výpravy, poznáme však i jejich každodenní život. Vypravíme se na lov velryb, poznáme severská božstva, oslavíme slunovrat, zúčastníme se pohřbu, při kterém se nepláče a mnoho dalšího.
RECENZE NA DALŠÍ KNIHY BYL JEDNOU JEDEN

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Krásné, barevné, hravé a veselé - to jsou za mě synonyma pro kresby komiksu Vikingové. Jedná se o nové zpracování této nesmrtelné klasiky, a oceňuji, že postavy vypadají stejně, jako si je pamatujeme ze seriálu. 


MOJE HODNOCENÍ:
Kdo v dětství nesledoval, nebo přinejmenším nezaznamenal oblíbený animovaný seriál Byl jednou jeden život, jako by nikdy nebyl. Tento slavný francouzský seriál se dočkal i svých komiksů na motivy několika epizod daného seriálu. A kromě série Života se komiksových dílů dočkala také adaptace Člověka

Byl jednou jeden člověk Vikingové přivádí čtenáře do jedné z epizod, konkrétně desáté, slavného seriálu. Společně s vašimi starými známými hrdiny se přesuneme na fascinující cestu minulostí, která bude bavit jak starší, tak mladší čtenáře. A jak jsem si čtení užila já? Náležitě, jelikož jsem nikdy tuto řadu seriálu neviděla, proto pro mě čtení bylo o to obohacující. 


Osobně miluji dětské knihy - a to dávno předtím, nežli jsem měla miminko, a oceňuji, když se nejedná o plochý příběh bez nějakého poslání. Vikingové navíc spojují několik prvků dohromady. Ve čtivé komiksové podobě bude bavit i čtenáře, které historie příliš nezajímá. Svým obsahem pobaví jak dobrodružné chlapce, tak zvídané dívky. A navíc přináší vtip, historii a poslání v jednom. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Marti a Albatrosmedia. Byl jednou jeden člověk Vikingové zakoupíte na e-shopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros