Recenze - V pasti lží

SPOKOJENÉ MANŽELSTVÍ | ZAPOMÍNÁNÍ | TAJEMSTVÍ


Autor: B. A. Paris
Orig. název: The Breakdown
Pořadí v sérii: #-
Rok: 2017, v ČR: 2018
Počet stran: 328
Nakladatelství: motto
Překlad: Karolina Medková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶

Psychologický thriller autorky bestselleru Za zavřenými dveřmi! Cass si konečně dala svůj život do pořádku, je šťastně vdaná a pracuje jako učitelka. Jedné deštivé noci se ale na neosvětlené lesní cestě stane něco, co jí převrátí život naruby. Paralyzovaná výčitkami zapomíná, kde nechala zaparkované auto, jestli si vzala prášky nebo že si domluvila schůzku. V hlavě má jen zmatek a mrtvou ženu, kterou možná mohla zachránit. Je blázen? Nebo si s ní zahrává její mysl?


POSTAVY:
Cass - třicetiletá učitelka, matka jí zemřela na stařeckou demenci, je šťastně vdaná
Mathew - manžel Cass, 

OBÁLKA:
Motto naštěstí ponechalo původní obálku, která je úžasná jak navrchu, tak pod přebalem. Navíc se jedná o menší hardback, jehož formát mi 100% vyhovuje. Pochopili jste, co přesně zobrazuje obálka? 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
Psychothrillery mě v poslední době nesmírně baví, takže se není čemu divit, že jsem sáhla po dalším románu od B. A. Paris a rozhodně jsem nešlápla vedle! 

B. A. Paris byla u nás celkem neznámá spisovatelka. V okamžiku, kdy v Čechách vyšla její prvotina ji snad nikdo nezaregistroval. Přitom kniha Za zavřenými dveřmi byla naprosto skvělá kniha, která si právem zaslouží vaši pozornost. Takže pokud jste fanda do psychothrillerů, poznamenejte si tuto autorku jako takový must have! 

O čem je V pasti lží? Autorka se opět zabývá problematikou manželství. Hlavní hrdinka Cass je vcelku spokojená mladá žena, která ale velmi zapomíná. Trápí ji to o to víc, protože její maminka trpěla demencí a ona sama se obává, že se u ní projevují náznaky této nemoci. Jednoho večera jede za deště domů. Je večer a počasí se horší, tak se rozhodne neuposlechnout manželovu radu a jede domů zkratkou. V dešti zahlédne odstavené auto a v něm zahlédne ženu, která jí je povědomá, ale nedokáže ji nikam zařadit. Jenže je ošklivé počasí a žena si k ní nepřijde pro pomoc, tak odjede.

Později se dozvídá, že v autě seděla její nová kamarádka, jež byla nalezena mrtvá. Cass začne hryzat svědomí a zároveň obavy z toho, co se přihodilo. A především z toho, co si nepamatuje. Jelikož nám celý příběh vypráví právě Cass, spolu s ní se musíme k pravdě pracně dobelhat. 

Neskutečně mrazivý thriller, kdy budete ztrácet přehled o tom, komu nebo čemu věřit. Se sepsáním recenze na tuto knihu jsem si dala hodně načas. Jestli jsem vychvalovala až do nebes autorčinu prvotinu, co mám napsat k tomuto dílu? Další skvost v mé knihovně.

B. A. Paris prostě umí psát. V pasti lží byla neskutečně čtivá a napínavá kniha. Přiznám se, že mě ale trochu zklamalo to, že jsem polovinu problematiky věděla v podstatě ještě před přečtením. Autorka ale naštěstí vymyslela ještě takovou kličku, kterou bych na první pohled netipovala. Musím velmi pochválit autorčin styl psaní, který mi absolutně vyhovuje a krásně mě dokáže napínat. Autorka krásně načrtla příběh, který postupně plně rozvíjí a veškeré detaily do sebe krásně zapadly. Tuto knihu a vůbec autorku doporučuji všema deseti!

Kniha byla tak čtivá, že jsem ji měla problém odložit. A posledních minimálně sto stran jsem ji nedokázala vůbec odložit a musela se dozvědět co je a co není pravda. 

V dubnu byla autorka v Praze a mě velmi mrzí, že jsem byla nemocná a na akci s ní jsem nemohla. Autorka působí nesmírně milým dojmem a její myšlenky prostě miluju. Pokud máte rádi psychothrillery, potom se této autorce nebraňte a zkuste ji. Věřím, že se vám bude moc líbit. A pokud si ji zamilujete, tak nebojte, od této autorky v zimě vyjde její nejnovější kniha, která zní naprosto skvěle!

2 komentáře

  1. Tuhle knihu jsem četla a miluji ji. Za zavřenými dveřmi mám radši, ale tahle ji slušně šlape na paty :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knihy od B. A. Paris jsem si zamilovala a všechny hodnotím 5/5 protože si je zaslouží. Asi jsem byla taky nadšenější z knihy Za zavřenými dveřmi :-) Rozhodně si přečti i její nejnovější :-)

      Vymazat

Albatros