Recenze - Netvor

Kráska a zvíře z 21.století

Autor: Alex Flinn
Orig. název: Beastly
Název série:  Kendra chronicles
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2011; v ČR 2013
Počet stran: 224
Nakladatelství: Moba
Překlad: Miloš Chlouba
Moje hodnocení: ✶✶✶

Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo - New York City. Čas - současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc. Budu takový navždy, jestli neprolomím kletbu. Ano, kletbu, kterou na mě uvrhla ve škole čarodějka. Proč mě proměnila v netvora, který se ve dne skrývá a v noci se vydává na lov? Řeknu vám to. Řeknu vám, jak jsem byl Kylem Kingsburym, klukem, jakým byste si přáli být, s penězi, perfektním vzhledem a perfektním životem. A potom vám řeknu, jak jsem se stal perfektním… netvorem.(databazeknih.cz)

 
POSTAVY:
Adriane - zprvu nafoukaný puberťák se změní na zvíře
Will - slepý učitel, který bydlí u Adriena a učí ho
Lindy - chudá dívka, která to nemá jednoduché, stane se vězněm Willa
Kendra - čarodějka, která zaklela Willa ale stále s ním byla v kontaktu

OBÁLKA:
Ačkoliv kniha vyšla až poté, co existoval film (a dokonace se o něm i zmiňuje) kupodivu nedostala filmovou obálku. Mně se obálka docela líbí (hlavně ta černá a vnitřek knihy), ale kdybych nevěděla o čem je, tipovala bych to na nějaký román až erotickou knihu. Ovšem předsádka knihy je naprosto dokonalá!

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
Film existuje, ale doposud jsem ho neviděla.

MOJE HODNOCENÍ:
Kdo by neznal pohádku Kráska a zvíře? Klasický romantický příběh, který se stal předlohou pro tuto knihu měl od začátku tu smůlu, že byl velmi předvídatelný. Každý zná příběh krásky, která svou láskou vysvobodí prince ze zakletí. Proto re-teling tohoto příběhu z dnešní doby měl jasnou osnovu, které se držel.

Kniha bohužel nepřináší žádné nové poznání z tohoto skvělého příběhu. Je pravda, že se autorka snažila postavu Belly dost změnit. Celkově postavy dostaly nové charaktery. Kniha je skvělou volbou pokud hledáte něco nenáročného a oddechového. Pokud milujete tento nesmrtelný příběh a toužíte po jeho další adaptaci tak si knihu užijete.

Já si knihu přečetla, ale bohužel jsem z ní nebyla tolik nadšená, ale také jsem nebyla zklamaná. Jedná se o takový průměr, který čerpá téměř vše z klasického příběhu. Netuším, zda se ke knize ještě někdy vrátím. Osobně jsem od ní očekávala asi více.

Děj je netřeba rozebírat, mně osobně se líbil vývoj našeho "Zvířete". Celou knihou nás provádí náš hrdina a mě se líbilo, že jsem mu mohla nahlédnout do duše. Navíc knihu doplňují různé emailové zprávy, které celou knihu skvěle doplňují.

3 komentáře

  1. Pěkná recenze, film jsem viděl už dávno, ale o knize jsem se dozvěděla až dlouho potom. Film je odpočinkový a nekomplikovaný a kniha mi přijde také taková. Ráda bych si ji ale někdy přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem doposud neviděla, o to víc jsem napnutá, jestli se mi bude líbit víc, než kniha :-)

      Vymazat
  2. Tuto knihu jsem dostala k Vánocům od kamarádky. Už dva roky mi leží doma, ale určitě se k ní dostanu! 😄

    OdpovědětVymazat

Albatros