Beseda a autogramiáda Terezy Salte

Vznášejte se na vlně Šlehačkových oblak



Tereza Salte v pondělí 13.listopadu v Knihy Dobrovský na Václavském náměstí měla malou besedu a hlavně autogramiádu své knihy Šlehačková oblaka. Spolu s ní na akci nechyběl ani její manžel a synek, který si získal srdce téměř všech přítomných. Tereza odpověděla zda chystá novou knihu, dokonce promluvil i její manžel John Erik a sdělil pár slov.

Tereza píše svůj blog TerezaInOslo již několik let. Založit si blog se odhodlala proto, aby se dozvěděla zpětnou vazbu na své myšlenky. Vždycky chtěla vydat knihu. Jelikož se dočkala pozitivního ohlasu a samozřejmě také proto, že ji to baví, rozhodla se v tom pokračovat. Není se tedy čemu divit, že ji jednoho dne kontaktovali z Albatrosmedia a nabídli jí vydání knihy. Tereza nadšeně přijala a tak se začal dvou a půl letý běh na šlehačkovou trať. 

Tereza se rozhodla přepsat svůj blog, takže pokud ji pravidelně čtete, nemusíte se obávat toho, že by kniha byla jen kopírák blogu. Sama s úsměvem sdělila, že beletrii psát zatím neplánuje, příběh by totiž musela vymýšlet, čímž pobavila přítomné publikum. Její kniha Šlehačková oblaka je totiž její život psaný s nadhledem a doplněn překreslenými fotografiemi, které její fanoušci dobře znají. Přitom toto byl jeden z nejtvrdších oříšků celé knihy - Tereza měla jasnou představu ilustrací a nebála se je párkrát reklamovat. 

Vše co pomocí knihy sdělila, by sdělila své kamarádce. Její manžel John Erik knihu nečetl, neumí česky, ale rozumí. Ovšem když jsme se ho zeptali na něco česky, první co odpověděl bylo: Co? Já jsem nejlepší. Hezký šaty. Tím rozhodně pobavil celé publikum.

Kniha končí stěhováním do Prahy, takže si Tereza nechala trochu otevřené dveře a za pár let by mohla dopsat pokračování - samozřejmě vše závisí od toho, jak se bude kniha prodávat. Všechny vzpomínky psala Tereza z hlavy, její manžel (jako většina) si žádné podrobnosti nepamatuje. 

Smyslem knihy je jednoznačně ukázat, že sny se mohou plnit. Rozhodně by si z ní lidé měli odnést, že vše dobře dopadne. Ovšem čtenáři truchlí, protože je podle nich příliš krátká. 

Tereza je blogerka a podnikatelka. O tom první už vydala knihu, ale knihu o podnikání zatím nechystá. Ani ji nemrzí, že se nevěnuje tomu, co vystudovala. Ale je na sebe pyšná, že má i jiné možnosti.

Celou besedu byla Tereza velmi komunikativní a neostýchala se ptát publika. Zajímalo jí, která kapitola se nejvíce líbila. Zmíněné byly zásnuby a historka s Lego panáčkem. A na závěr všem přítomným knihu podepsala. 

Šhehačková pyramida 


Žádné komentáře

Albatros