Recenze - Muzeum divů

 Nejen o podivnosti a podivných v průvodci napsaném samotnou slečnou Peregrinovou


Autor: Ransom Riggs
Orig. název: Miss Peregrine's Museum of Wonders
Pořadí v sérii: doplňkový průvodce
Rok: 2022; v ČR 2023
Počet stran: 240
Nakladatelství: Jota
Přeložila: Bronislava Grygová

Nepostradatelný průvodce radostmi i strastmi světa podivných nejen pro všechny nové příchozí. Luxusní doplněk bestsellerové série Sirotčinec slečny Peregrinové! Vše, co potřebujete o světě podivných vědět, sepsané samotnou slečnou Peregrinovou. Úžasně bohatá a hravá příručka vhodná pro skalní fanoušky i nováčky. Pokrývá všechno od návodů, jak splynout s podezřívavými normálními, až po nejpopulárnější časové smyčky, které stojí za to navštívit. Kniha je ideální pro všechny, kteří se nebojí objevovat svět slečny Peregrinové – jeho pohnutou historii, zvláštní praktiky, fascinující místa, nejslavnější (ale i méně slavná) jména a mnohem víc. Encyklopedie je rovněž dramatickým rozšířením světa, který si už tolik fanoušků zamilovalo. Představuje nespočet nových podivných, jejich nepřátele, tajemství a také stovky starých fotografií, které jste dosud neměli možnost spatřit. Obsahuje všechna důležitá základní fakta, šokující příběhy, zvláštní kličky v historii, úderné vtipy a humorné lsti, zábavné návody a seznamy. A spoustu podivných dobrodružství.


MOJE HODNOCENÍ:
Už je to nějaký ten pátek, co jsem četla první díly Sirotčince slečny Peregrinové. A ač stále nemám dočtené všechny díly této prodloužené série, stále se řadí mezi mé oblíbené.

Jsou světy, které nechcete opustit. Světy, o kterých budeme číst klidně deset, dvacet knih a i když jsou dějově rozvleklé, stejně nás budou bavit. Jedním takovým je i svět ve kterém žijí Jacob, Alma Peregrinová a celá řada dalších podivných.

Muzeum divů je nepostradatelnou publikací pro všechny podivné, opatřená poznámkami samotné autorky Almy. Jedná se o výtisk pro Jacoba, který je opatřen i věnováním od Almy. Kniha vás nadchne už svým vizuálem, je doplněna o celou řadu nových fotografií, ale také různých mapek, novinových článků a ilustrací. Zejména ilustrace na zadní straně se řadí mezi mé oblíbené. 


V šesti ucelených kapitolách se od nejnadanější slečny Peregrinové dozvíte tolik informací o všem, co byste jako podivní měli znát. Smyčky, Ymbryny, netvoři a opět nespočet doprovodných fotografií, ze kterých vás bude mrazit. Najdete tu i tipy, jak zapadnout mezi normální lidi, jakých se vyvarovat chyb, abyste zůstali neodhalení, včetně různých cvičení. A pokud máte toto všechno v malíčku, najdete tu i různé příběhy, třeba smutný příběh lásky Glorie. A  pokud nejste podivní, pak zatoužíte stát se jimi. Nebo se znovu ponořit do celé série. 

Miluji svět, který Ransom Riggs vytvořil. A pokud i vy patříte mezi fanoušky, tato krásná publikace vám nemůže chybět.

Za poskytnutí knihy moc děkuji Jotě. Muzeum divů zakoupíte na jejich e-shopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros