Recenze - Enola Holmesová Mycroftova nebezpečná hra

 Enola, Sherlock a Mycroft v krátkém napínavém dobrodružství


Autor: Nancy Springer & Mickey George
Orig. název: Mycroft's Dangerous Game
Název série: Enola Holmes
Pořadí: grafický román
Rok: 2022, v ČR: 2023
Počet stran: 104
Nakladatelství: Fragment
Překlad: Vendula Davidová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Grafický román na motivy oblíbených filmů z Netflixu a úspěšné knižní série.

Enola Holmesová řeší další případ! Do pátrání se pouští poté, co tajemná skupina anarchistů unese jejího bratra Mycrofta. Doufá, že ho zachrání a zároveň získá zpět něco, co jí vzal. S pomocí lorda Tewkesburyho a pouličního poslíčka jménem Shag začne rozplétat síť záhad, která vede až do Scotland Yardu i hluboko do londýnského podzemí. Podaří se jí odhalit pravdu a překazit nekalé plány anarchistů, které ohrožují nejen Mycrofta, ale i celé město?


POSTAVY:
Enola - mladší sestra slavných bratrů, která se před nimi skrývá
Mycroft - starší bratr Enoly, který svou sestru hledá; byl unesen 

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Kresby se nesou v duchu filmových zpracování Netflixu. Přiznám se ale, že první kresby Myrofta mi nepřišly totožné s hercem, jako ty pozdější. Za to Sherlock nebo Enola jsou naprosto bravurně vystiženi. Tleskám. 


MOJE HODNOCENÍ:
Filmy Enoly Holmes na Netflixu mám zkouknuty, a ač k nim mám nějaké výhrady, baví mě. Zejména herecké obsazení naprosto zbožňuji. Proto jsem sáhla i po grafickém románu, která se odehrává dějově mezi prvním a druhým filmem. 

Vědět, co pro mě je a není dobré, byl vždycky můj problém.

Enola Holmesová a Mycroftova nebezpečná hra je útlý grafický román, který přináší krátké dobrodružství se všemi oblíbenými postavami z filmů. Enola je náhodou svědkem únosu svého staršího bratra Mycrofta anarchistickou skupinou, a i když se na bratra zlobí, nedokáže se držet stranou, a nezapojit se do pátrání po něm. 

Zápletka s únosem bratra mě velmi bavila, a samotnou mě mrzelo, že celý příběh nebyl delší. Brala bych další zápletky, scény a napětí. Nicméně i tak se jednalo o fajn čtení na jedno odpoledne. Ilustrace se drží v duchu filmové předlohy, jsou velmi povedené a v samotných kresbách velmi snadno poznáváte herce z filmové adaptace

Někdy je ta nejrozumnější věc, jakou můžeš udělat, počkat.

Celá série Enoly patří mezi middle grade, ale bezesporu potěší i starší čtenáře, kteří si chtějí u čtení odpočinout a pobavit se. Navíc ta dobová atmosféra, starý dobrý Londýn, a jednotlivé případy zkrátka baví. Za mě rozhodně doporučení.

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Marti a Albatrosmedia. Enolu Holmesovou a Mycroftovu nebezpečnou hru zakoupíte na e-shopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros