Romantické tipy na čtení nejen na Valentýna

Ahoj čtenáři,

blíží se Valentýn, a i když sama mám daleko blíž k prvnímu máji, tak ho nemůžeme zcela opomenout. Kdy jindy se začíst do nějaké romantiky, než v době, kdy jsou všude srdíčka a romantická gesta? V dnešním článku jsem pro vás vybrala několik tipů, které vás pohladí na duši i po srdíčku

💗💗💗

Je něco sladšího než čokoládové koule Lindor? Miluji tuto čokoládu, a říkám si, jaký příběh by mohl být stejně sladký? Snažila jsem se pro vás vybrat několik celkem novinek, nebo známých autorů, u kterých zkrátka nemůžete šlápnout vedle


A začneme hned čerstvou novinkou, tedy knihou Hypotéza lásky od Ali Hazelwood, která vychází právě v těchto dnech. Univerzitní prostředí, studentka, která předstírá vztah s jedním z profesorů. Kniha plná špičkování, humoru, chemie a to nejen té medicínské, ale i té mezi hlavními hrdiny. Kniha se řadí mezi top knihy letošního roku, takže pokud máte rádi romantiku, nesmíte ji zmeškat. 


Christina Lauren je autorské duo, které je známé pro své erotické série Božský a Vášnivý, a v poslední době celou řadou romantických komedií. Nakladatelství Jota v loňském roce vydala celkem čtyři překlady od autorek, a v těchto dnech vychází další a od autorek nejnovější, Láska nadivoko. Na snímku jsem vybrala jejich poslední dostupný román Rovnice lásky, ale věřím, že ať už sáhnete po jakékoliv knize od autorek, rozhodně neuděláte chybu. Sama od nich nejvíce miluji knihu Nelíbánky, a na dvě zmiňované novinky se chystám. 


Jste fanoušci slowburn romancí? Pak rozhodně potřebujete knihy Mariany Zapaty. Již brzy se můžete těšit na její novinku Drahý Aarone. Sama jsem nečetla její poslední vydanou knihu Srdcem proti zdi, na kterou se ale neuvěřitelně těším. Má zatím nejoblíbenější Zapata je Rytmus, já a Malachyn, a jsem zvědavá, jak se mi bude líbit její další knihy. 


To bych nebyla ani já, kdyby tu scházel tip na knihu od Nicholase Sparkse, pro mě krále romantiky a mého nejoblíbenějšího autora. Stále mám nejraději knihu Volba, kterou naprosto miluji a pokaždé, když ji čtu, nemůžu zadržet slzy. Pokud hledáte romanci, která v sobě nese také osudový příběh, tragédii s přesahem, a samozřejmě opravdovou lásku, potom sáhněte po knihách mého nejmilejšího. 


A jedeme dál. Julie Caplin alias Jules Wake je velmi plodnou autorkou současných romancí, která vás nejen potěší svým romantickým příběhem, ale také vás ve svých knihách bere po různých městech, ukazuje vám jejich kulturu, a v neposlední řadě také útočí na vaše chuťové pohárky. Její nejnovější kniha Hrad ve Skotsku od Cosmopolis nebo S láskou z Paříže vás rozhodně nesmí minout. A pokud nechcete už číst zimní příběh, sáhněte po novince, která vychází na začátku března, S láskou z Riviéry


Vloni jsem konečně sáhla po všemi milované knize Má mě rád, nemá mě rád a zamilovala se. Tohle je skvělá romance, kde to mezi hlavními hrdiny dokonale jiskří. Nejprve se nenávidí, ale pak se jejich vzájemná přitažlivost probojuje napovrch. Škádlení, erotické jiskření, romantika a vtip. Navíc si zamilujete hlavní hrdiny, zaručeně. Stále doufám, že u nás od autorky vyjdou i její další knihy, ale zatím bohužel žádné takové informace nejsou k dispozici. Snad se někdy dočkáme, jinak nám nezbyde, než se pustit do anglických. 


Pokud se chcete navnadit na léto, sáhněte po Holce přes palubu, kterou jsem také četla vloni a byla naprosto skvělá. Je to o rozmazlené bohaté slečince, kterou po průšvihu pošle její nevlastní táta do malého městečka, aby našla své kořeny. A samozřejmě, že tam narazí na lásku. Erotické, vtipné a zábavné. 


A posledním tipem je kniha Ex v éteru, která byla také nesmírně chválená, a vidět všude možné po sítích. Dva kolegové v rádiu, kteří se nesnášejí dostanou za úkol spolupracovat na novém pořadu, kde mají předstírat, že spolu před časem chodili, aby tak v novém pořadu lidem mohli radit jak na milostné vztahy. Nikdo nečeká, že se pořad stane tak neuvěřitelně populární, a když se dva kolegové, co se tolik nesnášejí postupně začínají sbližovat, začne být v ohrožení jejich vlastní show. 


To bylo mých osm tipů na romantické příběhy. Dejte mi vědět, zda jsem vás inspirovala k přečtení některé z knih, nebo zda už máte některé ze zmiňovaných příběhů také přečtené :) Užijte si Valentýn, a dejte si něco sladkého :) 

Žádné komentáře

Albatros