Kalendář: Mé setkání s Julií Caplin

 Jak jsem se setkala s Julií Caplinovou, a tím se mi splnil sen


Ahoj čtenáři,

málokdy se stává, aby zahraniční autor navštívil Českou republiku několikrát za sebou, natož během jednoho roku hned dvakrát. Vloni se to ale stalo, a tím se mi splnil nejeden sen. Julie Caplinová navštívila Prahu nejprve v květnu, kdy jsem bohužel ležela doma s Covidem, a potom v prosinci, kdy jsem všechny kolem sebe varovala, že jestli mě nakazí Covidem, tak s nimi do smrti nepromluvím (sranda samozřejmě, ale mrzelo by mě to hodně).

Romantické útěky pěkně pohromadě

Když mi jednoho podzimního odpoledne přišla do emailové schránky pozvánka na blogerské setkání s autorkou Julií Caplinovou, málem se mi zastavilo srdce. Nemohla jsem uvěřit textu, který jsem dostala a v první chvíli se bála toho, jestli se nejedná o nějaký spam/žert. Ale ne, byla to pravda, Julie se vrátila po půl roce do Prahy a já tak samozřejmě okamžitě psala uvískanou odpověď, že nebudu chybět. 

Julie měla ve čtvrtek 1. prosince veřejnou autogramiádu v Knihy Dobrovský na Arkádách. Já společně s dalšími blogery a influencery jsme měli možnost se s autorkou setkat v kavárně na stejném místě. Nakladatelství Cosmopolis si pro nás připravilo bohatou nadílku dárečků, setkání s autorkou kde nechyběla ani tlumočnice, a jelikož jde o Julii Caplinovou, která ve svých příbězích dává důraz na jídlo, nechyběly ani dorty. 

Byly tři týdny před Vánocemi, a zároveň několik dní do mých narozenin - takže velký dar pro mě. Navíc jsem svoje miminko vzala na skvělou akci s mou oblíbenou autorkou. Sice to v té době ještě nikdo nesměl poznat, musela jsem tedy být celou dobu ve vánočním svetru a krýt se. Jestli nebude aspoň trošku knihomol tak nevím co víc pro to udělat :D Bylo nás tak patnáct, hádám, ale všechny jsme byly nadšené fanynky. Já mám od autorky načteno asi šest knih, a všechny mám moc ráda. Rozhodně plánuji přečíst všechny její knihy, včetně těch, které píše pod svým občanským jménem Jules Wake. 

Julie Caplin nebo Jules Wake? Jedná se stále o jednu a tu samou milou autorku, která začala psát pod svým svobodným jménem Caplinová, a když se vdala, začala psát pod svým novým jménem Wake. 

A co jsme se dozvěděli za zajímavosti? Julie snad brzy začne pracovat na příběhu z Prahy. Hlavní hrdinka její knihy ale nebude Češka ale Angličanka, která přijede do Čech se něčemu přiučit nebo se věnovat. Zatím na knize nezačala pracovat, ale kniha bude. Má Julie nějaký psací rituál? Dopoledne většinou hledá inspiraci, nechává den tak nějak plynout, a po obědě začne pracovat, kdy píše až do večera. 

Padla další řada otázek, ale já si nestíhala psát poznámky, proto se omlouvám, že dnešní článek pro vás nebude tak přínosný, ale já si snažila ten okamžik užít naplno. V závěru jsme si udělaly všechny s autorkou fotečku, nechaly si podepsat její knihy. Julii jsem vyprávěla o tom, jak moc mě mrzelo, že jsem její první návštěvu prošvihla, a že místo mě šel na autogramiádu Radim - a Julie si ho pamatovala. Měla jsem z toho velkou radost, Julie říkala, jak moc ho obdivovala, že tolik hodin v té frontě vydržel. A já ho za to obdivuji doteď. 

foto: Grada/Cosmopolis FB

Žádné komentáře

Albatros