Vánoční tipy na dárky: Romantické knihy pro ženy s vánoční atmosférou

Máte rádi romantické oddechové příběhy které se odehrávají v předvánočním čase? Níže v článku jsem pro vás vybrala ty, které mě nejvíce zaujaly

Ahoj čtenáři,

druhý adventní týden je pomalu za námi a já bych vám ráda nabídla další souhrnný článek, kde se můžete inspirovat na vánoční dárky tentokrát pro romantické duše hledající relax v zimních příbězích s vánoční atmosférou. Doufám, že vám pomuhu najít inspiraci na vhodný dárek. 

💗💗💗


Jako první jsem vybrala knihu Den, kdy jsem zahlídla lásku, kterou jsem četla vloni a obrovsky si ji zamilovala. Příběh velké osudové lásky, která to nemá lehké. Do toho skvělá vánoční atmosféra několika let po sobě. Moje obrovské doporučení, pokud máte rádi knihy nebo filmy S láskou, Rosie nebo Jeden den, potom tuhle knihu rozhodně nemůžete minout!


Hygge a polibky má rozhoodně jednu z nejkrásnějších zimních obálek vůbec a příběh uvnitř ní je plný zimních radovánek, magie a hygge. Opět na knihu najdete celou recenzi na blogu. 


Nakladatelství Baronet už nějaký ten rok v předvánočním období vydává jednu vánoční romantickou knihu za druhou. Doma mám všechny vánoční knihy od Mandy Baggot, jejichž anotace zní opravdu dobře. A už jen pro ty krásné obálky stojí za to, se do těch knih pustit. Jako první tu je příběh Vánoce v Paříži o dvou kamarádkách, které se vydaly do Paříže a tam dívka se zlomeným srdcem potká někoho, koho nemůže dostat z hlavy. Ale její srdce se bojí dalšího zklamání, dá mu šanci? 


Vánoční polibek v Notting Hillu je příběhem dívky, která je pohlcená svou prací a na nic jiného nemá čas. Najde se místo v jejím srdci na lásku? No kdo nemiluje film Notting Hill? 


Vánoce v New Yorku a další zimní romance, tentokrát o Laře, která jede do oblíbeného vánočního města aby se pomstila svému bývalému příteli a doufá, že v něm třeba vyvolá žárlivost. A když se setká se sexy průvodcem, rozhodně toho hodlá využít ve svůj prospěch. 


Vánoční tábor podle kterého je natočený dokonce film, který podle traileru vypadá moc dobře. Příběh o dívce, která přestala mít ráda Vánoce a pak jejich kouzlu začíná znovu propadat. Námět zní skvěle, tak jsem zvědavá, jaký bude obsah. 


Předposlední kniha je Hotýlek na Islandu ze série Romantické útěky na kterou se chystám v těchto dnech. Hrdina této knihy nesnáší zimu, ale jelikož ji existenční důvody donutí přijmout práci na Islandu, odjede tam. A samozřejmě do toho zasáhne také láska. 


A pro milovníky knih v angličtině tady mám tip na knihu Pride and prejudice and Mistletoe, která byla taktéž zfilmována. Novodobý a zároveň vánočně laděný snímek vychází z mé oblíbené Pýchy a předsudku. 

4 komentáře

  1. Vybrala bych si jen Hotýlek na Islandu, protože jsem tam před pár lety byla a ta země mě nadchla. Od té stejné autorky jsem četla román odehrávající se v Kodani a popisy města mě nadchly tak, že jsem měla chuť se tam hned rozjet. Letos to ale bohužel nešlo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rok 2020 nebyl dobrým rokem, snad se letos víc poštěstí :-)

      Vymazat
  2. Já teda v poslední době kupuji knížky jako dárek jen se slevovým kuponem. A vlastně i pro sebe tak kupuji. Jak šel nahoru papír a celkově služby v nakladatelství, tak vyrostly i ceny knížek. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pětistovku za knížku fakt nedám. Vím, že se spisovatelé musí podporovat, jenže zrovna jim se dostanete zlomek konečného honoráře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den, děkuji za zprávu :) Upřímně, také hodně nakupuji ve slevách, ale zase je pravda, že málokdy odcházím z knihkupectví (či e-shopu) jen s jednou knihou :D Ráda podpořím ale také musím myslet na svůj finanční rozpočet :)

      Vymazat

Albatros