Recenze - 10 rande naslepo

Vánoční rodinný příběh o síle odvahy 

Autor: Ashley Elston
Orig. název: 10 Blind dates
Rok: 2019, v ČR: 2020
Počet stran: 304
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Iveta Poláčková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Rodina dokáže Vánoce vždycky pořádně osladit, tomu věřte!

Sophie si k Vánocům přeje jedinou věc - strávit víc času se svým klukem. Jenže se ukáže, že on by si dal od jejich vztahu raději pauzu. Sophie se se zlomeným srdcem uchýlí k prarodičům, jejichž dům je plný spousty rodinných příslušníků, kteří tam přijeli na vánoční prázdniny. A babička vymyslí (ne úplně super) plán: během následujících deseti dnů vyrazí Sophie na deset schůzek naslepo, které jí dohodnou její příbuzní. Tohle budou ty nejhorší vánoční prázdniny, jaké kdy zažila... nebo nakonec ne?
🎄🎄🎄

POSTAVY:
Sophie - milá holka, která chtěla trávit Vánoce se svým klukem
Griffin - přítel Sophie, který cítí, že už to mezi nimi není jako dřív
Margot - starší sestra Sophie, má rizikové těhotenství 
Wes - soused rodiny Sophie, byly nerozluční než Sophie odjela na školu

OBÁLKA:
Kniha dostala českou obálku od Dory Čižko, která je nesmírně povedená a k příběhu sedí. 


MOJE HODNOCENÍ:
Příběhy s vánoční tématikou moc ráda vyhledávám, takže mi nemohla uniknout ani velmi chválená kniha 10 rande naslepo. A dnes po přečtení knihy tu chválu opravdu chápu. 

10 rande naslepo milý a nenáročný příběh o síle rodiny, odvaze a samozřejmě lásce. Pokud hledáte příběh, který bude milým pohlazením po duši a zároveň ve vás vyvolá vánoční atmosféru, pak tuhle knihu opravdu potřebujete. 

Kniha vypráví o dívce, která snila o Vánocích, které stráví jen se svým přítelem. Místo toho se ale dozvěděla, že Griffin uvažuje o rozhodu. Jak už to tak bývá, věci obvykle nedopadnou tak, jak si dopředu plánujeme. Tak se Sophie na svátky vydává za svou velkou rodinou. 

Věci se mění. Možná sis myslela, že máte namířeno stejným směrem, i když tomu tak ve skutečnosti nebylo. 

Kniha začíná v pátek 18.prosince, což doslova sedí k letošnímu roku 2020. Co kapitola, to jeden den a kniha tak trvá v období celých Vánoc až do Nového roku. Nejprve jsem si knihu dávkovala podle dnů, ale potom jsem ji nemohla odložit a potřebovala jsem vědět, jak to celé dopadne. 

Rande naslepo je asi věc do které bych nešla. I když kdo ví, asi by možná taky záleželo na situaci. Sophie je mladá dívka, jež má zlomené srdce. Tak co je lepší, sedět doma a plakat? Nebo se jít pobavit a třeba natrefit na toho pravého? Myslím, že to rodina vymyslela naprosto skvěle a smekám před Sophie, že sebrala odvahu a pustila se do toho. Nejen že si tak do života pustila nové lidi a zážitky, ale hlavně si udělala pořádek sama v sobě a zjistila, že ne všechno ve svém životě má vyřešené. 

Nečekám, že bych potkala svou životní lásku, ale možná, jen možná mi to může pomoct zahojit rány, které mi uštědřil Griffin.

Autorka se do rande naslepo pustila i proto, že svého manžela našla právě díky podobnému rande. Takže i zázraky se mohou stát. Každopádně tu krásně ukázala, jak fungují vztahy v aktuálním sociálním světě. Lidé spolu pořádně nemluví, za to ale mají potřebu všechno sdílet na sítích. Včetně toho, aby tomu druhému dokázali, že žijí nebo že se dokáží bavit i bez toho druhého. A to bohužel nemluvím jen o partnerských vztazích. 

10 rande naslepo se mi opravdu hodně líbilo a rozhodně jsem ji nečetla naposledy. Některá rande byla opravdu vtipná, jiná lepší. I když je velká rodina i o dost starostí, není nad to nebýt sám. Vánoce jsem o tom trávit čas s rodinou, tak si je běžte užít.

Lidi zleniví, když jsou s někým dlouho, ale to neznamená, že spolu nejsou šťastní. Nebo se spolu nebaví. Jestli stačí, aby ti vztah zničila lenost, tak toho asi je špatně víc než jen to, že jsi zlenivěl. 

Za knihu na recenzi moc děkuji Albatrosmedia. 10 rande naslepo zakoupíte na eshopu se slevou! 



2 komentáře

  1. Pěkná recenze :) Taky se na ni chystám, vybrala jsem si ji jako oddechovku pro vánoční dny :)

    OdpovědětVymazat

Albatros