Křest knihy Falešná Pařížanka 2

Představte si, že to nikdo nebude číst!


Ahoj všichni,

ve čtvrtek 18. července se konal křest druhého dílu Falešné Pařížanky. Celá akce probíhala ve SmetanaQ na Smetanově nábřeží, kde si celá akce zabrala vlastní horní patro s nádherným výhledem. Pro všechny bylo k dispozici občerstvení a pokud jste si chtěli zakoupit také knihu, mohli jste.

autorka Kamila Boučková s moderátorem akce

První díl Falešné Pařížanky vyšel u nakladatelství Esence v roce 2017 a sama se musím přiznat, že jsem o knize doposud neslyšela. Celkem nedávno jsem si všimla facebookové události na křest a později také IG stories, díky kterým jsem se na akci rozhodla zajít. V prostorech známé a oblíbené kavárny jsem nikdy nebyla, takže nebylo vůbec o čem uvažovat. Před křtem jsem si skočila do knihkupectví, kde jsem si zakoupila první díl.

Falešná Pařížanka je autobiografická kniha od Kamily Boučkové. Celý děj je vyprávěný formou deníkových zápisků o jejím životě. Srovnání života v Čechách a v Paříži. Životní styl vs. móda. Celá knížečka je navíc obohacena o jednoduché a čisté ilustrace, které se mi velmi líbí. Na knihu se nesmírně těším a věřím, že to bude pravý relax.

Druhá kniha vypráví o mateřství. Věděli jste, že v Paříži je mateřská dovolená jen tři měsíce? Potom matky musejí shánět chůvu nebo jesličky a jít pěkně do práce. V Paříži jsou tři zakázaná témata: politika, náboženství a právě mateřská dovolená. Takže pokud se chcete dostat do konfliktu, tady máte zdárné příklady.

autorka se svými knihami

Kamila je maminkou malé holčičky, která byla na akci přítomná. Kamila podporuje porody s porodní asistentkou. Sama rodila s asistentkou a za pár hodin po porodu odešla domů. Což u nás není zrovna obvyklé. Vlastně je to dost výjimečné a ne každý si to může dovolit. Proto se na akci objevily také dvě ženy a porodní asistentky prezentující jinou formu porodu; Natálie Sedlická a Ivana Königsmarková. O obou se můžete dočíst na jejich webových stránkách.

Na začátku akce Kamila v rychlosti odpověděla na několik otázek. Padl například dotaz jak se k psaní dostala nebo jaký má na to návod. Kamila se smíchem odpověděla:

"Představte si, že to nikdo nebude číst. Nejprve jsem si přečetla knihu Big Magic a to mi hodně pomohlo k tomu, abych tu knihu vydala. Takže jsem se na to musela připravit. A pak to šlo samo. Napsat příběh, to je v pohodě. Nejhorší je pocit, že to čtou členové vaší rodiny. To je ta nejhorší cenzura."

Kmotrou knihy se stala Lenka Bosco, kamarádky Kamily z Paříže. A nesmím zapomenout ani na čtyři sudičky, kterou kniha dostala. Sudičky popřály knize jen to nejlepší. Jednou ze sudiček byla také editorka knihy.

Po proslovech nastal čas na křest po kterém následovala autogramiáda. Kamila byla velmi příjemná, zářila úsměvem a s každým ráda prohodila několik slov. Na místě byly k zakoupení oba dva díly, které se prodávaly za běžnou cenu. Samozřejmě, že jsem neodolala a nakonec si pořídila i ten druhý díl! Obě knihy jsem si potom nechala také podepsat a z akce jsem odcházela velmi spokojená a pozitivně naladěná. Navíc jsem měla skvělou společnost Mai, která si akci také užila. 


FOTOGALERIE NÍŽE






moderátor akce




Křtí Lenka Bosco
autogramiáda v plném proudu

4 komentáře

  1. Začíná mě mrzet, že jsem si tuhle akci nechala ujít. Vypadá to na skvěle strávený čas s úžasnou autorkou :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to dost povedená akce :-) škoda, že jsi nešla. Ale neboj, budou určitě další akce :-)

      Vymazat
  2. Uuuu tvůj článek je lepší než ten můj :( je moc krásný a jsem ráda, že jsme spolu šli! Děkuji, žes mě přemluvila :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi brepta! Taky jsem ráda, že jsem tě ukecala :D Bylo to skvělé a už se těším, až se do knihy pustím

      Vymazat

Albatros