Recenze - Miluji tě, nenávidím tě

ROMANCE Z FILMOVÉHO PROSTŘEDÍ LA | DVA AGENTI ALE JEN JEDNO PRACOVNÍ MÍSTO | VZÁJEMNÁ PŘITAŽLIVOST




Orig. název: Dating you/ Hating you
Pořadí v sérii: #-
Rok: 2017, v ČR: 2018
Počet stran: 336
Nakladatelství: Jota
Překlad: Tereza Suchá
Moje hodnocení: ✶✶✶


Nová kniha autorky populárních sérií Božský a Vášnivý!


Carter a Evie se seznámí na trapném halloweenském večírku a okamžitě si padnou do oka. A ani fakt, že oba pracují na vysokých pozicích konkurenčních hollywoodských společností, nijak nezmenší jejich vzájemnou fyzickou přitažlivost.
Když se ale jejich agentury sloučí a na dané pracovní pozici může zůstat jen jeden z nich, vše jde okamžitě stranou. To, co mohl být nádherný romantický vztah, se rychle promění ve válku bez pravidel.
Může se Carter přestat snažit zalíbit se všem a prohlédnout hru své šéfové? Může Evie zkrotit svou soutěživou povahu, aby mohla konečně zjistit, co od života doopravdy chce? Mohou tito zamilovaní nepřátelé skončit jako šťastný pár, nebo to celé skončí katastrofou a minimálně jedním zlomeným srdcem?


POSTAVY:
Evelyn Abbe "Evie" - třiatřicetiletá svobodná agentka
Carter Aaron
Brad - šéf Evie a ředitel talentové agentury, neustále Evie ponižuje 

OBÁLKA:
Všechny knihy tohoto spisovatelského dua mají jinou obálku než v originále. U všech jsem byla víceméně spokojená ale u této lituji, že nezůstala původní. Miluji tě, nenávidím tě vybočuje z knih, které pod pseudonymem Christina Lauren píší, proto mají i v zahraničí neerotickou obálku. Proto mě zklamalo, že nejméně pikantní kniha má nejvíce žhavou obálku. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
O knize Miluji tě, nenávidím tě se v zahraničí hodně diskutovalo. Hodně lidem se nelíbila, protože se kniha v hodně bodech liší od ostatních knih úspěšného spisovatelského dua. Sama jsem se těšila, až si na knihu budu moci udělat vlastní názor.

Přesně před rokem duo Christina Lauren navštívily Prahu a já se zúčastnila jejich autogramiády. O samotné akci naleznete článek ZDE. Na této akci se hodně diskutovali právě o této knize. V originále Dating you/ Hating you je jiná, než její sourozenci. Ačkoliv jsou autorky známé svými eroticky laděnými romány, jejich novinka je jiná. Je v ní lehká erotika, ale spíše se více zaměřuje na dialogy a humor. 

Christina Lauren píší čtivě ale musím se přiznat, že mi v této knize cosi chybělo. Nemělo to takovou šťávu, jako jsme zvyklí u jejich ostatních knih, ovšem neříkám, že to bylo úplně špatné.

Mezi hlavními hrdiny to jiskří, a protože se z nich stali rivalové v práci, začnou si dělat řadu naschválů. Tento fakt jistě osvěžil celý příběh a já se u jejich skečů často nasmála. Na druhou stranu mi to ale celé chvilkami působilo tak nějak nuceně. Z hlavních hrdinů jsem necítila takovou chemii a  lásku jako v předešlých románech.

Příběh je postavený do filmového průmyslu LA, což není typické pro ženské romány. Toto prostředí bylo zajímavé a určitě se dalo daleko více rozebrat, ovšem to by kniha musela mít daleko více stran.


"Myslím, že jsme ještě nebyli oficiálně představeni," řekne Carter, vstane, obejde stůl a napřáhne k Daryl ruku.
"Carter Aaron. Jsem tady nový."
"Daryl Jordanová. Střelec."
"Beran," odpoví s šibalským úsměškem. "Ze všech znamení zvěrokruhu se k sobě hodíme nejlépe."


Carter a Evie se poznají, zalíbí se sobě a než se stačí pořádně sblížit, stanou se rivali v jedné firmě na jednu konkrétní pozici. Evie je ve své branži známá a zkušená narozdíl od nováčka v oboru Cartera. Jenže Evie je žena a i v tomto oboru stále platí zastaralé pravidlo, že muži jsou lepší než ženy. Oba tedy vědí, že pokud chtějí v branži uspět, budou muset odložit city stranou. Jenže čím více se snaží jeden druhého zbavit, tím více do lásky zabředávají.

Hlavní hrdinka mi přišla milá až roztomilá. Sice vymýšlela pastičky na Cartera, ale jinak to byla hodná holka, která Carterovi také pomáhala. Bavilo mě poznávat její svět a zároveň jsem jí fandila, aby to nandala svému nesnesitelnému šéfovi.

Příběh je vyprávěný z pohledů obou hrdinů, kdy se ve vyprávění poctivě střídají po kapitolách. Příběh tedy sledujeme v ich-formě a v přítomném čase. Kniha je nesmírně oddechová, takže ji budete mít dost brzy přečtenou.

Závěr mi přišel trochu unáhlený a vše se moc rychle a snadno vyřešilo. Líbí se mi, že autorky nepíší stále to stejné ale vymýšlejí i nové způsoby a příběhy. Miluji tě, nenávidím tě sice není mou nejoblíbenější knihou od autorek, přesto jsem si knihu moc ráda přečetla a je rozhodně nezbytností v poličce Christiny Lauren.

Knihu mohu doporučit jako ideální letní čtení nebo všem, kteří mají rádi vtipné a romantické příběhy, kdy hlavní hrdinové nejsou žádní ňoumové ale umí si udělat ze sebe legraci. A samozřejmě knihu doporučuji fanouškům erotických romancí Christiny Lauren. 

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Jota. Miluji tě, nenávidím tě zakoupíte na stránkách Joty

Žádné komentáře

Albatros