Co jsem dostala od Ježíška v roce 2021?

Knihy, Funko a další věci, ze kterých mám velkou radost

Ahoj čtenáři,

Je přesně měsíc po Štědrém dnu a já se konečně hlásím se svým pravidelným článkem, co jsem dostala k Vánocům já. Uplynulé Vánoce jsme opět trávili s rodinou bez které si svátky neumíme představit. Do posledních dní jsem se bála, aby se neopakovala předloňská historie s covidem, kvůli kterému bychom museli trávit Vánoce ve dvou v Praze. Ne, že by to byly špatné Vánoce, to vůbec ne. Vlastně byli moc hezké a první strávené jen ve dvou, ale Vánoce jsou o rodině, ve dvou můžeme slavit cokoliv jiného. A teď už dost okecávání, pojďte se podívat na to, jak jsem byla hodná! Článek je opravdu dlouhý :D
Co jsem dostala od Ježíška v uplynulých letech


Jako první se vám chci pochlubit vánoční sbírkou příběhů od Baronetu, na kterou jsem si brousila zuby od chvíle, kdy jsem se o jejím plánovaném vydání doslechla. Vánoční příběhy mám ráda, svátečních povídek se pravda trošku bojím, protože jsem si z řady vánočních povídek zatím nenašla jedinou oblíbenou, ale uvidíme. Na Vánoční lásky od Vi Keeland a Penelope Ward se chystám letos před Vánoci. 


A mezi svátečními knihami ještě chvilku posečkáme, protože tu mám novinku od autorského dua Christina Lauren Na Vánoce o den více, kterou jsem musela mít. Ježíška jsem bombardovala, že tuhle knihu prostě nejvíc potřebuju :D Opět se na ni chystám až na letošní Vánoce, ale těším se na ni. 


O mé oblibě k britské královské rodině všichni víte, a naštěstí o ní ví i Ježíšek. A tak mi donesl loňskou podzimní (až zimní) novinku Šaty pro královnu od Jennifer Robson. Kniha vypráví příběh odehrávající se ve dvou časových rovinácha sledujeme osudy švadlen, které dostaly za úkol ušít šaty pro princeznu. Obálka knihy napovídá, že se jedná o svatební šaty královny Alžběty II. a v zahraničí taktéž na obálce je královna, ovšem trošku méně známá fotka, než u nás. Jedná se o beletrii, a fakt tu bude pomálu, ale já se na knihu moc těším. 


U královské rodinky ještě na chvíli zůstaneme, dostala jsem do sbírky nové speciální vydání v němčině (ne, neumím německy a nikdy si to nepřečtu, ale to nevadí) které vyšlo ku příležitostí 10. výročí od svatby Kate a Williama. Obsahuje nádherné fotografie od začátku jejich vztahu až k současnosti. Vtipné je, že jsem na knihu narazila před časem a měla jsem ji v košíku, ale nevím proč, vyndala jsem ji s tím, že si ji koupím někdy později. A to zachránilo Ježíška, který knihu pro mě již měl. 


Druhá kniha od Rosy Ventrelly Pomluva na sebe nechala opravdu dlouho čekat. Tento titul se objevil v edičním plánu už tak před dvěma lety, ale předpokládám, že vzhledem k pandemii se vydání odsouvalo. Ale konečně je tu. Italskou literaturu mám ráda, a tato kniha má skvělou anotaci, na kterou se ohromně těším. 



Už se blížíme do finiše! Nicméně, Ježíšek ví, co mám ráda :D Dostala jsem tuto mini knížečku Friends Lessons on Life, Love, and Friendship, která obsahuje fotografie, ilustrace ale také hlášky ze seriálu. Už ji mám vystavenou v poličce :) 


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete od Karolíny Fourové je kniha o zdravém životním stylu, recepty a rady co jíst. Knihu jsem zatím stihla jen prolistovat, ale ráda bych si díky upravila jídelníček. 



Poslední dvě knihy, které vám tu dnes ukáži jsou od mého muže, že by se stávalo pravidlem, že od něj každý rok dostanu dvě knihy z oblíbené série? Vloni to byla Cizinka a letos Harry Potter. Konkrétně Bestiář Harryho Potter a Magická místa z filmů, které mi doposud chyběly do sbírky. Jsou to nádherné a těžké publikace, ze kterých mám velkou radost. 


Ježíšek mi donesl vysněnou Beth z Královského gambitu, kterou jsem si moc přála. Dlouho jsem nevěděla, kterou z vydaných tří figurek si přát, respektive ze dvou jsem nemohla vybrat. Ale asi jsem víc chtěla právě tuto v bílém oblečku z konce série. A je naprosto boží! Doporučuji všema deseti seriál, soundtrack ale i funko :D


Vloni jsem byla obrovsky hodná a poprvé jsem dostala i dvě úžasné svíčky - karamelovou Woodwick která nádherně praská a Yankee Candle vanilka. Obě jsem již zapálila a nádherně voní, moc vám je doporučuji. 


Doller se již stal vánoční stálicí, a až jednou ho neobjevím pod stromečkem, budu vážně smutná. Jen mi chybí plánování před covidem, kdy jsem do něj psala daleko víc. 


Naprosto epickou radost jsem měla z nového Instaxu. Už jsem měla Instax mini 9, ale přála jsem si tento nový instax, který je sice nejmenší ve své generaci, ale je digitální. Jak je to možné? Má displej a uložiště, které si můžete rozšířit paměťovou kartou. Vyfotíte fotku a můžete si vybrat, kteoru vytisknete, nebo ji rovnou vytisknete dvakrát. Navíc obsahuje i několik filtrů, takže si můžete fotku rovnou i upravit. A se staženou appkou v telefonu máte navíc možnost si vytisknout fotky z mobilu, nebo se vyfotit přes samospoušť. Naprosto pecka a já doteď brečím štěstím, že ho mám. Má daleko víc výhod, ale o nich vám případně napíši celý článek. Prodává se v několika různých barevných provedeních, já mám rose gold a ve stejné barvě i obal na něj. A je to miláček <3 


Další nečekanou radost mi udělaly O2 Pods, která jsem si přála ale vlastně jsem o nich nikdy s nikým nemluvila. Jsou nádherný v Iphone stylu, a těším se na hodiny v jejich doslechu. 



Tak a konečně jsme na konci, já vám říkala, že to bude dlouhý. Poslední dvě krásky jsou moje dvě nové LP. Největší showman je dokonalý film s dokonalou hudbou a její poslech vinylu je naprosto jiná třída. Kdo máte rádi kvalitní poslech hudby, rozhodně mě chápete :D A druhý vinyl je od mé druhé nejoblíbenější zpěvačky Kelly Clarkson. Obě desky jsem si několikrát za Vánoce poslechla a je to srdeční záležitost. 


A to už je opravdu konec :D Dostala jsem celkem 9 knih a spoustu dalších skvělých dárků, ze kterých mám velkou radost. Co říkáte na poklady, které jsem dostala? Zaujalo vás něco? a co jste dostali vy od Ježíška? :) 



Žádné komentáře

Albatros