Recenze - Papírová princezna

TIHLE ROYALOVÉ VÁS ZNIČÍ






Autor: Erin Watt
Orig. název: Paper princess
Název série: Royalové
Pořadí v sérii: #1
Rok: 2016, v ČR 2017
Počet stran: 336
Nakladatelství: Baronet
Překlad: Zuzana L´alíková
 Moje hodnocení:✶✶✶✶

Ella Harperová se v prvé řadě snaží přežít. Spolu se svou přelétavou matkou se celý život stěhovala od města k městu, bojovala o přežití a věřila, že se na ni jednoho dne usměje štěstí. Po smrti matky ale Ella zůstala sama…

Dokud se neobjevil Callum Royal. Vytrhl Ellu z chudoby a odvezl ji do svého sídla, za pěti syny, kteří j
i nenávidí. Bratři Royalové jsou jeden přitažlivější než druhý, ale nikdo ji nepřitahuje tak jako Reed Royal, jenž je však odhodlaný poslat ji zpátky do slumů, ze kterých vzešla.

Reed o ni nestojí. Prohlašuje, že Ella mezi Royaly nepatří.

Možná má pravdu.

Bohatství a luxus. Intriky a lži. Nic podobného Ella ještě nepoznala, a jestli má v paláci Royalových přežít, bude se muset naučit, jak být jednou z nich – a zůstat přitom sama sebou.(databazeknih.cz)


 Jablko tu přede mnou čeká, šťavnaté, červené a lahodné, jenže stejně jako v té pohádce je Reed Royal padouchem převlečeným za krásného prince. Ukousnout si z něj by byla obrovská chyba.
 

Ella Harperová neměla snadný život. Žila jen s maminkou, která se živila jako striptérka a která nikdy neměla štěstí na muže. Ellina otce - námořníka sotva poznala a už s ním otěhotněla. Zbyla jí po něm jen dcera, hodinky a jeho křestní jméno. Nyní, po smrti své matky je Ella nucena postarat se sama o sebe. Není to pro ni nic nového, protože již nějaký čas musela vydělávat, aby mohla zaplatit za matčiny lék. Ella se živí jako striptérka ale hrdá na to není. 

Jednoho dne ji najde Callum Royal, její nový opatrovník který byl nejlepší kamarád jejího otce. Ella se dozvídá, že její otec nebyl obyčejný člověk, ale že byl nesmírně bohatý. Ella tomu zprvu nevěří a odmítá Calluma i jeho pomoc, ale poté, co jí nabídne deset tisíc za každý měsíc který stráví v jeho domě, uvědomí si, že to nezní zas tak zle. Díky tomu si může našetřit dost peněz a jít na vysokou a mít úplně jiný život, než jaký měla doposud. 

Přijímá jeho nabídku ale to ještě netuší, že s ním v domě bydlí také pět jeho synů - jeden víc sexy než ten druhý. Tato skupinka bad boys se rozhodne Elle udělat ze života peklo. Jenže Ella si nic nenechá jen tak líbit.

POSTAVY:
Ella - sedmnáctiletá dívka, která se živila jako striptérka, má prořízlou pusu a neskutečnou odvahu
Reed - druhý syn Calluma, je velmi sexy a svéhlavý
Callum - nejlepší přítel Ellina otce, po smrti své ženy na ni nezapomněl i přesto, že má přítelkyni
Brooke - přítelkyně Culluma, ví, že ji Cullum příliš nebere vážně
Dina - nevlastní matka Elly, je to mrcha
Easton - bratr Reeda, 
Val - kamarádka Elly

OBÁLKA:
Musím říct, že obálka mi původně k příběhu vůbec neseděla, ale časem jsem si zvykla. Ona Ella je papírová princezna, která se nedá. Titulka je původní, za což jsem ráda. Jedinou výtku mám ke hřbetu knihy, kdy nechápu proč ta korunka u prvního dílu zasahuje i do hřbetu a tím kazí dojem v knihovně. 

FILMOVÉ HODNOCENÍ:
-




MOJE HODNOCENÍ:
Papírová princezna by klidně mohl být film/y, děj dost připomíná americké filmy o středoškolácích a ukazuje jejich návyky - kouření, bitky, nezávazný sex. Ovšem to neznamená, že tato kniha je špatná. 

Papírová princezna je nesmírně dobře napsaná, autorka vás upoutá a nepustí do poslední stránky. Ačkoliv je příběh lehce klišoidní, je nesmírně nutné číst další kapitoly. Navíc hlavní hrdinka Ella není zrovna standardní hlavní hrdinka, tato teprve sedmnáctiletá dívka se živila striptýzem a umí se o sebe postarat sama. Má pěkně ostrý jazyk, umí být sexy a k tomu skvěle vypadá. Není tedy divu, že si ji brzy Royalové oblíbí, především Reed, který jí zpočátku dělá ze života hotové peklo. 

Elle není Reed lhostejný a to knihu dělá pěkně žhavou, jejích scény budete doslova milovat. Když se zrovna nehrají hru na kočku a na myš, líbají se nebo se nenávidí. Erotika v knize mi přišla akorát, ale rozhodně bych knihu nedoporučovala pod 15 let. 

Ella si užívá dost velké peklo ve škole, kdy všichni znají její temnou minulost a neustále jí to předhazují. V těchto okamžicích mi jí bylo nesmírně líto. 

V knize je hodně špatných charakterů, ale naopak tím nejhodnějším a se srdcem na dlani je právě Callum, otec pěti nezbedných synů. Callum přišel o manželku a i dva roky po její smrti ji nepřestal milovat. Ovšem v očích svých synů je to zrůda, protože jejich matku nechával často samotnou. Navíc teď chodí s mladší Brooke, která není zas takové zlatíčko, za jaké se má. 

Kniha by se dala popsat i jako pohádka, jak se chudá, osudem zkoušená dívka dozví, že její táta byl boháč a díky tomu se dostane do domu boháče a jeho rodiny. 

Kniha je psána ich.formou ze strany Elly a díky tomu jí krásně vidíme do duše, čteme její myšlenky a můžeme se s ní ztotožnit. Dalším plusem v knize bych určitě chtěla vyzdvihnout fakt, že sice Ella přišla do domu boháčů a začala žít v luxusu, ovšem nijak to v knize nebylo předhazováno. V této knize totiž nesejde na majetku jako na ději. Kdo začne číst Papírovou princeznu musí se připravit na návykové čtení od kterého se nebude moci odtrhnout. A po dočte ní jednotlivých dílů bude nutně potřebovat další díl. Já sama jsem knihu přečetla během tří dnů. Kniha je velmi dynamická a mezi Ellou a Reedem to jiskří téměř na každé straně.

Papírová princezna přináší neskutečnou jízdu, která ale končí právě v tom nejlepším. V okamžiku, kdy ke knize doslova přirostete vás autorka utne a vy musíte čekat na další díl. 

Příbeh Royalů a Elly mě dost bavil, hlavní hrdinka mi byla velmi sympatická a stále jsem toužila poznat tajemství sexy bratrů a jejich nešťastného otce. První díl byl jistě skvělým začátkem trilogie, kdy jsem byla ráda, že ihned po skončení prvního dílu se mohu ponořit do dílu druhého.


"Klidně si  na mě zkoušej to nejhorší, co umíš. Stejně budeš jen amatér proti tomu, čím jsem si už prošla." 


1 komentář

  1. Pěkná recenze, knihu (celou sérii) mám na seznamu. Vypadá vážně skvěle, odpočinkové, přesto zajímavá kniha. :))

    OdpovědětVymazat

Albatros