Měsíční chvástačka - květen 2017


Květen byl ve znamení knižní akce roku Svět knihy 2017 a pro mě znamenal nejen spoustu zajímavých setkání ale také mnoho nových knih. V květnu jsem započala i svou novou spolupráci s knihy Grada (Cosmopolis). Předem upozorňuji, že květen byl na knihy až moc bohatý, má peněženka velmi zaplakala. 






Na Svět knihy jsem se vypravila s rozhodnutím, že si z něj domů odnesu knihy: Koruna od Kiery Cass, Bez srdce od Marissy Meyer, Poslední výročí od Liane Moriarty, Fantastická zvířata a kde je najít - učebnice od J. K. Rowling a Leopard a orchidej od Kathleen E. Woodiwiss. Všechny tyto knihy jsem si domů odnesla a mimo ně jsem cestou potkala i knihy, které jsem měla pod časou must have today: Kouzelnický svět J. K. Rowling což je další krásná publikace ke světu Harryho Pottera, Volání netvora, které mě neskutečně dlouho lákalo a které jsem již přečetla a řadí se k mým oblíbeným knihám. Dále Řeky Londýna od Bena Aaronovitche, Inferno od Dana browna, Girl online na turné od Zoelly, Tíhu vesmíru od Jennifer Niven po které jsem pokukovala dost dlouho, Spisovatel jako povolání od věhlasného Murakamiho a průvodce Londýna, který stál jen kolem 150 Kč takže jsem ho tam prostě nemohla nechat. 


Knihy Provedu! od Martina X. a Můj psí život od Martina Čápa, který na veletrhu také osobně byl a knihu mi podepsal jsem dostala na recenzi od Grady. 


Dále mi nakladatelství Cosmopolis zaslalo na recenzi také dva tyto detektivní thrillery, které mám už přečtené a recenze budou následovat. Dívka v ledu a Noční lov od Roberta Bryndzy. 


Dále se konala autogramiáda Michala Viewegha, doma od něj mám Báječná léta pod psa ale bohužel jsem si je s sebou nevzala do Prahy. Tak mi nezbylo, než běžet do knihkupectví a pořídit si dvě knihy, které jsem od něj již delší dobu chtěla - Výchova dívek v Čechách a Případ nevěrné Kláry


No a protože jsem velký fanoušek Kate a Williama a jejich malých dětiček, nemohla jsem v knihkupectví nechat novou knihu, která vyšla od Clare Bennet Deníček prince George, který má být velkou oddechovkou s fiktivními popisy ze života královské rodiny. Geniální přítelkyně od Eleny Ferrante je kniha, na kterou jsem všude narážela, rozhodla jsem se tedy zjistit, co na ní ostatní mají a knihu jsem si také domů odnesla. A poslední kniha je anglická - Pamela od Samuela Richarsona, což je klasika kterou ale u nás neseženete. Tato publikace je pro zkrácenou verzí pro začínající čtenáře, což mohu ocenit ve své snaze začít číst anglicky. 

A to už je tedy opravdu všechno, sečteno podtrženo 22 nových knih. pro mě to je obrovské číslo ale je to spousta úžasných knih! 

2 komentáře

  1. 22 knih, to je pořádná kupa :) To ej správná prázdninová zásobička :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat

Albatros