Recenze - Sestrám by se milenci krást neměli

Co když se zamilujete do přítele své dokonalé a krásné sestry?

Autor: Sophie Ranald
Orig. název: It would be wrong to steal my sister´s boyfriend /wouldn´t it?)
Pořadí v sérii: #-
Rok: 2014; v ČR 2014
Počet stran: 288
Nakladatelství: Grada
Přeložili: Kateřina Elisová
Moje hodnocení: ✶✶✶

Elliina mladší sestra má, zdá se, všechno. Je krásná, elegantní a randí s okouzlujícími milionáři, zatímco Ellie se spokojí s televizními večery na pohovce se starým kamarádem Benem. Když se ale jednou s Rosiiným přítelem seznámí, je to chtíč na první pohled.
I když si Ellie uvědomuje, že se řítí do průšvihu, nemůže si pomoci a udělá všechno, aby Olivera získala. Vzdá se svých zásad, neposlouchá přátele, ale koneckonců - co je špatného na tom, začít běhat, nosit jehlové podpatky, změnit účes a stát se roztomilou dívkou… vlastně stát se Rosie.
Když se ale Ellie opravdu vydá na Rosiinu cestu (dokonce v jejích botách), uvědomí si, že najít lásku by mohlo znamenat, že ztratí tu nejdůležitější věc na světě.(databazeknih.cz)


Ellie a Rose jsou sestry, které spolu mají krásný vztah a bydlí spolu v jednom bytě. Rose je krásná, štíhlá a módou znalá mladá žena, která se o sebe velmi stará. Ellie oproti ní jen žije svým životem a o krásu tolik nedbá - především dietám. Není sice nijak tlustá ale hubeňoura to zrovna také není.

Jednoho dne se Ellie seznámí s Roseiným novým přítelem Oliverem a prakticky okamžitě se do něj zamiluje. Jenže on si jí přeci nemůže ani všimnout, když má srovnání s Rose. A tak se rozhodne, že začne držet dietu, více se o sebe starat a změnit šatník a také práci. Když vše toto udělá a skutečně se změní, uvědomuje si, že už to není ta stejná osoba a zároveň že zatímco ona usilovala o milence své sestry, ztratila nějak kontakt se svými kamarády a hlavně s Benem....

POSTAVY:
Ellie - normální mladá žena, která se nechce nijak vázat,
Rose - krásná a mladá žena, která o sebe velmi dbá, trpí smrtí své matky
Oliver - bohatý a sexy přítel Rose, má smutnou minulost
Ben - kamarád Ellie, on byl do ní zamilovaný ale Ellie chtěla jen sex, tak se z nich stali kamarádi s výhodami

OBÁLKA:
Naše obálka je stejná jako ta originální a musím říct, že se mi velmi líbí. Opravdu mě na první pohled zaujala.

FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ:
-
MOJE HODNOCENÍ:
Tuto knihu jsem si přála už dlouho a tak mě velmi potěšilo, že mi ji Ježíšek konečně nadělil. Začala jsem ji číst hned po Vánocích a tak se mi zamlouvalo, že kniha začíná krátce před Vánocemi a dále se mnou putuje, takže jsem v lednu četla knihu, která básnila o čase po Vánocích.

Sice z názvu i z anotace je na první pohled patrné, že se bude jednat o příběh, kde se jedna žena snaží o přítele své sestry, ale když jsem se dočetla, že Rose a Ellie mají spolu krásný vztah, tak jsem to nemohla pochopit. Která sestra by chtěla připravit o přítele sestru, kterou miluje? Úmyslně? No toto mě v úvodu knihy řádně naštvalo.

Sestrám by se milenci krást neměli je velmi čtivá kniha, která v sobě nemá velké napětí, ale zvraty, které zprvu nečekáte. Je to příjemná oddechovka u které krásně vypnete. Ellie jsem si po delší době i v celku oblíbila. Jen co jsem ji trošku poznala jsem si přála, aby plánu na svedení Olivera ponechala.

Nejen ženský román ale také eroticky laděný příběh vám nabízí kniha od Sophie Ranald. Ellie vám ráda sdělí, kolik měla milenců a že má ráda dobrý sex.

Kniha nakonec nebyla špatná. Líbil se mi konec a od druhé poloviny jsem už kniha jen hltala. Držela jsem palce Benovi a přála si, aby Ellie konečně procitla a pochopila, koho v Benovi měla.

Moderní kniha o ženách pro ženy.

Žádné komentáře

Albatros