Recenze - Mickeyho nové 5minutové pohádky

Nové a neznámé příběhy nejslavnějšího myšáka na světě! 

Autor: Walt Disney
Originální název: 5-Minute Stories Starring Mickey Mouse
Rok: 2021, V ČR: 2021
Počet stran: 160
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Radka Kolebáčová, Irena Steinerová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Nechte si vyprávět pohádky o vašich oblíbených animovaných hrdinech a vydejte se s myšákem Mickeym a jeho kamarády za nezapomenutelným dobrodružstvím! Vypravte se s Mickeym a Minnie na výlet na lodičce, užijte si s Goofym odpoledne na ranči nebo vyrazte s Plutem po záhadné stopě do hlubokého lesa. Zachumlejte se do postýlek, zjistěte, co nového Mickey a jeho přátelé prožili, a nechte si zdát sny plné báječných dobrodružství!


OBÁLKA A ILUSTRACE:
Walt Disney a jeho kresby jsou pro děti naprosto perfektní. Mají nádherné barvy, usměvavé a sympatické postavičky, které dětem vykouzlí úsměv na tváři. Celá kniha je celobarevná, vytištěná na kvalitním křídovém papíře, takže barvy o to víc krásně vyniknou. A obálka sama je nádherná a roztomilá. 


MOJE HODNOCENÍ:
Moje vášeň pro Mickeyho Mouse je známá, takže vás asi nepřekvapí, že když vyšla nová kniha jeho příběhů, musela jsem ji hned mít. 

Mickeyho nové 5minutové pohádky jsou opět skvělou volbou pro rodiče, kteří chtějí dětem číst pohádku na dobrou noc. Příběhy, které jsou koncipovány na pět minut navíc nejsou klasickými příběhy, ale zcela novými a originálními kousky. Celkem deset příběhů se ukrývá v této knize a přináší nejrůznější dobrodružství.


V knize nechybí ani ostatní z Mickeyho přátel. Objeví se Minnie, kačer Donald, Daisy, Goofy, pejsek Pluto  nebo Donaldovi synovci Kulík, Dulík a Bubík

V prvním příběhu Ztracený recept hrdinové pátrají po důležitém receptu, který se Minnie ztratil. Zapojí se všichni kamarádi a snaží se Minnie pomoct. V příběhu Krásný den na výlet na plachetnici se Mickey a Minnie chtějí vydat na romantický výlet, který se ukáže být plný nástrah a nečekaných překvapení. Donald jede na výlet hrdiny zase trápí horký letní den a tak se rozhodnou vydat k jezeru aby se schladili. Daisy a Minnie zažijí Strašidelný večer u kamarádky. Dokonalý piknik je příběhem o dělení. 


Pes hrdina je příběh ve kterém dostává větší prostor Pluto. Minnie a tajná hra plná dobrodružství kterou si mohou zahrát i všichni jeho čtenáři. Myšák Mickey a kočičí chůvy dostanou zabrat, když dostanou na hlídání Minniina kocourka. Ztracené narcisy je velmi zapeklitá záhada na kterou se kamarádi snaží přijít. Goofy na ranči je kovbojské dobrodružství. 

Mickeyho nové 5minutové pohádky je jen jednou z mnoha knih 5minutových pohádek. V zahraničí vyšla publikace věnovaná Donaldovi, Minnie a dalším postavičkám a snad se na ně někdy v budoucnu můžeme těšit i my. Uvidíme. 


Celá kniha je krásně poutavá, obsahuje náměty z našich běžných dní a zároveň pro děti obsahuje i ponaučení, které je v pohádkách třeba. Za mě skvělá volba a mohu ji opět jen a jen doporučit. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Martině a Albatrosmedia. Mickeyho nové 5minuté pohádky zakoupíte na eshopu se slevou!





Žádné komentáře

Albatros