Knihy s vánoční tématikou #1

VÁNOCE JSOU TADY | KNIHY S VÁNOČNÍ TEMATIKOU | LÁSKA



Ahoj všichni!

blíží se čas vánoční a proto jsem se rozhodla Vám představit některé knihy s vánoční tematikou, které si myslím, že stojí za přečtení :-) Třeba vás tím na některou knihu nalákám nebo vám to dopomůže vybrat ji pro někoho jako dárek. Rozhodně mi dejte vědět, zda jste některou ze zmiňovaných knih znali, nebo či se na ně třeba chystáte :-)



🎄🎄🎄

V tomto článku se nebudu příliš rozepisovat svými myšlenkami, jelikož vám chci přinést anotace zajímavých knih s vánoční tematikou. Doufám, že si zde každý vybere své :-) Knihy rozděluji podle přečtených a podle chystaných, takže u přečtených bude k dispozici i odkaz na samotnou recenzi. Tak s chutí do toho!

🎄PŘEČTENÉ

❆Vánoční koleda❆ - recenze

Obchodník Ebenezer Skruž je lakotný. Vlastně miluje jen jedno - peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích, svátcích klidu a míru, nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se ale má všechno změnit...

O Štědrém dnu má Skruž podivnou vidinu, ve které ho navštíví jeho zemřelý společník Jakub Marley. Tajemným hlasem mu prozradí, že se mu zjeví tři duchové, kteří starému skrblíkovi pomůžou stát se lepším člověkem, pokud on bude chtít. Ke Skružovi skutečně postupně přijdou záhadní návštěvníci - duch minulých Vánoc, duch letošních Vánoc a duch příštích Vánoc.

Připomenou mu jeho dětství, zavedou ho do chudé rodiny jeho písaře a ukážou mu, jaké štěstí prožívá o svátcích jeho nemajetný synovec se svými dětmi. Poslední duch odhalí obchodníkovi děsivou budoucnost...
Zlému lakomci spadnou klapky z očí a rozhodne se pro zásadní životní změnu...





❆Vánoce po francouzsku❆ - recenze

Evie opustil manžel, a tak využije nabídku přátel k pobytu v jejich domku na francouzském venkově. Vypraví se tam úplně sama, jen se sbírkou receptů po babičce, a je odhodlaná na celé Vánoce zapomenout a jen podle ní péct a vařit. Ochotného ochutnávače najde v sousedovi, šarmantním doktoru Didiérovi. Zaujme ho však nejen její skvělý koláč…

Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc







❆Sněží, sněží❆ - recenze


Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...



❆Polibek v New Yorku❆ - recenze

Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?





🎄CHYSTÁM SE ČÍST 



❆Dvůr mrazu a hvězd❆

Novela odehrávající se mezi třetím a čtvrtým dílem bestsellerové young adult série Dvůr trnů a růží.
Feyre, Rhysand a jejich nejbližší přátelé pracují na obnově Nočního dvora i válkou zničené země. Ačkoli lidské královny i vílí vládci kují pikle, ve Velarisu alespoň na chvíli nastala sváteční atmosféra. Blíží se totiž oslavy zimního slunovratu. A právě v okamžicích klidu a míru se ukáže, že některé rány ještě nejsou úplně zahojené… Feyre čeká dlouhá cesta plná napětí, vášně, intrik a politikaření, než opravdu zavládne mír.

❆Hygge a polibky❆


Šestadvacetiletá Bo byla vždy pečlivá a opatrná. I přesto se v práci dočkala výpovědi pro nadbytečnost a životní plány se jí teď začínají párat jako nepovedený svetr. Bo horečnatě shání nové zaměstnání, ale kamarádka Kirsten ji přesvědčí, aby spolu odjely na dovolenou, na chatu její matky postavenou na nejsevernějším cípu Severního Jutska. Bo se zastydí, že o tomto dánském kraji nikdy neslyšela.

Pár dalších kliknutí a už není cesty zpět. Život Bo začne nabírat docela nový směr.
Kniha pro čtenáře ze všech koutů světa, kteří umějí ocenit dánské umění hygge.





❆Posmrtný život Holly Chaseové❆


Před pěti lety na Štědrý večer navštívili Holly tři duchové, aby jí ukázali, jaká se z ní stala zkažená a sobecká dívka, a žádali ji, aby se změnila a vše napravila. Ale Holly to odmítla. A pak zemřela.

Nyní pracuje pro super tajnou společnost jako Duch minulých Vánoc a snaží se napravit další sobecké lidi, jako byla ona sama. Holly zůstává stále ve věku sedmnácti let, zatímco její rodina a přátele žijí bez ní. Ale letos se vše změní!

❆Láska a jiná vykolejení❆
Jedna cesta vlakem. Dva cizinci.

Noah je beznadějný romantik a právě se vrací domů, aby se usmířil se svou osudovou dívkou. Ammy cestuje za svým otcem a na pravou lásku nevěří, protože jí rodiče byli špatným příkladem. Když jejich vlak uvízne ve sněhové bouři, Ammy a Noah, nemají jinou možnost, než pokračovat v cestě společně. Co se zpočátku zdá jako drobná zajížďka, se změní v jedinečné dobrodružství a dva naprostí cizinci se do sebe během jediné noci zamilují. Ráno ale všechno změní a jejich cesta nabere nečekaný směr…

❆Vánoce v Paříži❆

Paříž je vždycky dobrý nápad, řekla kdysi slavná herečka Audrey Hepburnová. Už proto, že Paříži se říká město lásky. Tak kam jinam zamířit, když vám láska chybí?


Ava s nejlepší kamarádkou Debs se tam vydají právě o Vánocích. Zrovna začalo sněžit, Eiffelovka zlatě září a všude voní svařené víno a čokoláda. Když potkají záhadného fotografa Juliena, který má oči jen pro ni, Ava skoro zapomene na své předchozí zklamání. Jenže jednou si už ale spálila prsty, a tak váhá. Zvlášť když ji proradný expřítel začne bombardovat smskami. Uvěří Julienovi, i když odhalí jeho tajemství? Najde v nejromantičtějším městě novou lásku? Dojemný, vtipný a láskyplný příběh je tím pravým pro správnou vánoční atmosféru. 


🎄Tak a to je všechno! Napište mi, zda zmiňované knihy četli a případně vaše názory na ně! Mějte se krásně! 

5 komentářů

  1. Polibek v New Yorku jsem četla minulý rok a tenhle se chystám na Polibek v Paříži :-) plus také Posmrtný život Holly. Tuhle knihu čtu zrovna teď. Jsem teprve na začátku, tak nevím, jak moc bude kniha spjatá s vánoci, ale uvidíme :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad Polibkem v Paříži pořád váhám :-) Dej určitě vědět, jak se ti líbí Posmrtný život :-) Já se ho chystám brzy číst :-)

      Vymazat
  2. Přiznám se, že k Vánoční koledě jsem se letos dostala poprvé, ale určitě ne naposledy. Jinak zrovna čtu Posmrtný život Holly Chaseové :) Překvapuje mne, kolik těch vánočních knih je, protože před měsícem jsem hledala, co tématického číst a moc se nedařilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrzí mě, že jsem článek nevydala dřív :-( Vánoční koleda je skvělá kniha na kterou nedám dopustit :-) O to víc jsem zvědavá na Posmrtný život :-)

      Vymazat
  3. K tomuto ročnímu období je prostě super přečíst si něco vánočního. A knihy cos vybrala vypadají všechny úžasně. (moc jsem jich nečetla, ale všechny mám na seznamu a plánuju) :))

    OdpovědětVymazat

Albatros