10 bodů o Humbooku

Pot a krev

zdroj: humbookfest.cz
V sobotu 7. října proběhl již druhý ročník knižního festivalu s názvem Humbook. Stejně jako vloni pozvání přijalo několik známých zahraničních spisovatelů (Jenny Han, A. G. Howard nebo Joelle Charbonneau) a českých autorů (Ladislav Zibura, Vilma Kadlečková a Martin Bečan). V pestrém programu nechyběly besedy se spisovateli, blogery či redaktory nebo naučné workshop plné cenných rad. Kromě poslouchání jste si z festivalu domů mohli odnést také vlastně vyrobenou svíčku, záložku nebo knihy.


Kdo si neudělal fotku v tomto úžasném křesle, jakoby na Humbooku nebyl
Jelikož toho bylo o Humbooku napsáno už tolik, nechtěla jsem se opakovat. Proto jsem se rozhodla přinést 10 nejdůležitějších momentů z celého festivalu (a že to byla ale pořádná fuška vybrat jen deset). A abych se dnes zdlouhavě nevykecávala, snažila jsem se to napsat opravdu stručně.

  1. Všude obrovské masy lidí - především tedy fronty u stánku s knihami a Instagrafem
  2. Blogeři a knihomolové všude kolem nás - a kolik nás je! Jsem moc ráda, že patřím do této komunity, která je tak milá a skvělá zároveň!
  3. Besedy s autory, které se kryly s dalšími zajímavými besedami blogerů a lidí z redakcí - jak to měl člověk zvládnout??
  4. Divotvůrce se uměl královsky vypařit - kolem oběda už po něm nebylo ani památky
  5. Nedostatek jídla - přesněji řečeno nedostatek slaného jídla protože sladkého jste si mohli nakoupit dle libosti. Co bych dala za obyčejný toast nebo jen párek v rohlíku!!
  6. V.I.P. dárek a kniha, která ještě nevyšla - Dívka z inkoustu a hvězd, která čekala pro každého, kdo si připlatil za V.I.P. vstupenku. Kromě ní každý dostal letáčky, krásný zápisník, záložky a to vše v super látkové tašce s logem festivalu
  7. Krásná atmosféra - na každém kroku jste mohli spatřit veselou a usměvavou tvář
  8. Autogramiáda a dárky od A. G. Howard - možnost vyfotit se s autory, nechat si od nich podepsat knihu a navíc i prohodit sem tam slovo, kdo by se z toho neradoval? Navíc A. G. Howard měla pro každého spoustu dárečků (řetízky s přívěsky klíčku nebo masky a potom záložky a dokonce kartu s podpisem)
  9. Obrovské vedro - umírala jsem horkem a díky tomu jsem vzdala možnost vyrobit si vlastní svíčku. Nemluvě o nekonečné frontě před autogramiádou autorek, kdy jsem si připadala jako sardinka v oleji, která bude každou chvilku pozřena davem. Naštěstí jsem ten čas trávila v příjemné společnosti několika milých lidiček. 
  10. Harry Potter - dvouhodinové vyvolávání kolejí pomocí moudrého klobouku a trénink kouzel


 A KOHO JSEM NA HUMBOOKU POZNALA/POTKALA?

Humbook jsem si neskutečně užila a už se moc těším na příští rok. Kromě toho jsem poznala i lidičky, které již delší čas sleduji na jejich sociálních sítích. Chvilku jsem si připadala jako malá holčička na Štědrý večer. Všechny byly milé a velmi přátelské. Už se těším na knižní sraz, až se s nimi znovu potkám. Jen na Aďu si budu muset trochu dýl počkat.

Klárka Klářiny knihy která mě během chvilky dokázala tak neskutečně nabít energií a příjemným pocitem.

Kája z carolineandherbook, která měla Humbook jako dárek ke svým narozeninám.

Adi z caroknih jejíž fotky jsou naprosto dokonalé. Jsem moc ráda, že jsem ji směla poznat osobně protože je to skvělá holčina, se kterou jsem si moc ráda popovídala <3

Aničku z annainword hodnou a zábavnou holčinu, jsem ráda, že jsme holky brejlatý :-)

Míšu z Radši knihu, která měla plné práce s prodejem jejích krásných plecháčků

Molly v knize která září jako sluníčko mi ráda poradila ohledně natáčení.

a samozřejmě jsem poznala také  Markétu ze Světu podle Marillee.







A teď už konec povídání, nastává okamžik pro fotky (musím si koupit lepší foťák)

Martin Bečan a křest jeho knihy Kaziměsti
Beseda s Jenny Han
Beseda s blogery
Příprava na Harryho Pottera

Beseda s A. G. Howard
Beseda s Ladislavem Ziburou

3 komentáře

  1. Moc pěkné shrnutí a parádně výstižné :) Sama jsem zvědavá na třetí ročník! :)

    OdpovědětVymazat

Albatros