Recenze - Vila v Itálii

 Recept jak najít samu sebe, svého otce, a lásku svého života


Autor: Julie Caplin
Orig. název: A Villa with a View
Série: Romantické útěky
Pořadí: #11
Rok: 2024, v ČR: 2024
Počet stran: 336
Nakladatelství: Cosmopolis
Překlad: Michaela Martinová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶
Ve spolupráci: Grada

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii dokáže, že je opravdu dcerou italského herce Ernesta, a situace se změní. Otcův manažer Raphael, naprosto neodolatelný mladý muž s nepřístupným výrazem, se ji rozhodne nespustit z očí a doprovází ji na každém kroku. Kdoví o co téhle cizince s kouzelným úsměvem a nádherně vlnitými karamelovými vlasy vlastně jde.

Dokážou romantické procházky a vychlazené drinky i přes počáteční rozpaky zažehnout mezi Liou a Raphem jiskru? Atmosféra je stále žhavější a není to jen kvůli horkému středomořskému slunci.

POSTAVY:
Lia - náhodou zjistila, že muž, kterého roky považovala za otce není její otec, vydává se ho poznat, 
Raphael - manažer Ernesta a také jeho nevlastní syn, miluje svou rodinu
Ernesto - slavný italský herec

OBÁLKA:
Kateřina Brabcová je nesmírně talentovaná ilustrátorka, která se stejně jako u ostatních "Caplinek" věnovala obálce. Máme bezesporu nejkrásnější obálky z této série. 


MOJE HODNOCENÍ:
Má pátá přečtená kniha ze série Romantické útěky se odehrává v mé milované Itálii. Do knihy jsem se pustila na začátku slunného léta, takže se mi skvěle hodila do nálady. 

Vila v Itálii je dalším romantickým příběhem, který vás okouzlí. Je tu všechno, co od Jules milujeme. Krásné prostředí, milí lidé, lahodné jídlo a v neposlední řadě i milostný příběh. Všechny tyto ingredience tvoří nový romantický příběh, který je zejména ve slunných dnech tou pravou volbou. 

Lia je mladá umělkyně, která se rozhodla poznat svého biologického otce. I když se její počáteční zájem a odvaha postupně mění ve strach a nejistotu, snaží se splnit si co si předsevzala. Raphael je takový malý bručoun, je nerudný a rozhodně Lie nevěří. Z jeho počáteční nelibosti se postupně mění v chuť dívce pomoci, až se do ní nakonec zamiluje až po uši. I když je ale tento protiva nepříjemný, je stále galantní, díky čemuž mu jeho nepříjemné chování velmi rychle prominete. 

Čtení jsem střídala s poslechem audioknihy, které se opět ujala skvělá Veronika Lazorčáková, která k těmto příběhům již neodmyslitelně patří. Její přednes je tak upřímný a plný procítěnosti, že i když knihu čtu sama v hlavě slyším její hlas. 

Musím se přiznat, že po nedávném přečtení knihy Vinice ve Francii to měla Vila v Itálii trošku těžší. Předchozí díl jsem si totiž zamilovala úplně nejvíce, a měla jsem o něco vyšší očekávání s její novinkou, která nebyla vůbec špatná. Líbila se mi, ale Vinice je pro mě v současnosti na první příčce. 

Kniha je o hledání samu sebe. Lia se ve svých třiceti letech dozví, že má italské předky a že vlastně její rodina není tak úplně její. Zcela pochopitelně ji to rozbije. Plná pochybností se vydává do slunné Itálie aby našla svého otce. Jedná se o trochu jiný scénář. Hlavní hrdinka je odvážná, 



1 komentář

Albatros