Recenze - Vila v Itálii

 Recept jak najít samu sebe, svého otce, a lásku svého života


Autor: Julie Caplin
Orig. název: A Villa with a View
Série: Romantické útěky
Pořadí: #11
Rok: 2024, v ČR: 2024
Počet stran: 336
Nakladatelství: Cosmopolis
Překlad: Michaela Martinová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶
Ve spolupráci: Grada

Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii dokáže, že je opravdu dcerou italského herce Ernesta, a situace se změní. Otcův manažer Raphael, naprosto neodolatelný mladý muž s nepřístupným výrazem, se ji rozhodne nespustit z očí a doprovází ji na každém kroku. Kdoví o co téhle cizince s kouzelným úsměvem a nádherně vlnitými karamelovými vlasy vlastně jde.

Dokážou romantické procházky a vychlazené drinky i přes počáteční rozpaky zažehnout mezi Liou a Raphem jiskru? Atmosféra je stále žhavější a není to jen kvůli horkému středomořskému slunci.

Seriálová recenze - Měli jsme štěstí (We were the lucky ones)

 Dechberoucí seriál na motivy bestselleru Měli jsme štěstí o Židovské rodině a její snaze se zachránit a znovu sejít


Měli jsme štěstí (We Were the Lucky Ones) je strhující americká historická minisérie inspirovaná stejnojmenným románem Georgie Hunterové. Příběh sleduje dramatické osudy rodiny Kurcových, polských Židů, během hrůz holokaustu. Před začátkem druhé světové války žili v Radomi úspěšným a poklidným životem, ale s nástupem Hitlerovy perzekuce se vše mění. Rodina je roztržena a nucena se skrývat – někteří prchají do zahraničí, jiní končí v koncentračních táborech. Najdou ještě někdy všichni cestu zpět domů?

Recenze - Odvaha

 Poválečná Praha a příběh mladé Židovky se kterou se osud nemazlí


Autor: Markéta Lukášková
Rok: 2024
Počet stran: 280
Nakladatelství: motto
Moje hodnocení: ✶✶✶✶/a půl

Je odvaha říct ano, nebo je odvaha říct ne? Mladá Židovka Ada si svůj život po válce představovala jinak. Byla nucena odejít z vysněné školy, stará se o nemocnou matku a zjišťuje, že komunisté mají s jejím původem stejný problém, jako měli nacisté. Když se jí naskytne příležitost svůj život změnit za cenu morálního selhání, stojí před těžkou volbou. Má říct ano a žít, jak chce, nebo říct ne a uchovat si čest? A má vlastně v té šílené době nad svým osudem nějakou moc?
Albatros