Recenze - Byl jednou jeden člověk: Leonardo da Vinci

 Ponořte se do renesanční Florencie za legendárním Leonardem da Vinci


Autor: Jean-Charles Gaudin
Orig. název: 
Název série: Byl jednou jeden člověk
Pořadí: #6
Rok: 2019, v ČR: 2024
Počet stran: 48
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Pavel Vrána
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶
Ve spolupráci: Albatrosmedia

Komiksové zpracování slavného animovaného seriálu. Vydejte se na fascinující cestu do historie lidstva. Doprovázet vás bude moudrý Maestro a jeho zvídaví, bystří a vtipní přátelé. Tentokrát s nimi zamíříte do 15. století, kdy končí středověk. Na jeho místo nastupuje renesance a ve Florencii se ve vynalézavosti předhánějí ti nejlepší vědci a umělci své doby. Po boku našich hrdinů se seznámíte s jistým Leonardem da Vincim, jehož nesmrtelnému dílu se obdivujeme dodnes.


OBÁLKA A ILUSTRACE:
Krásné, barevné, hravé a veselé - to jsou za mě synonyma pro kresby komiksu Vikingové. Jedná se o nové zpracování této nesmrtelné klasiky, a oceňuji, že postavy vypadají stejně, jako si je pamatujeme ze seriálu.


MOJE HODNOCENÍ:
Série Byl jednou jeden je pro mě obrovskou nostalgií, a zároveň objevením nového, jelikož jsem jako dítě zaznamenala pouze sérii Život. Jako dítě jsem milovala studium lidského těla, dějiny a v neposlední řadě vesmír, takže kdybych tehdy věděla, že existují řady i o dalších mých oblíbených tématech, jistě bych je sledovala od rána do večera.


Šestý díl se věnuje renesanci a Leonardu da Vinci. Už v úvodu vás chytne svým humorem, nechybí staré známé postavy, a rozhodně vás upoutá. Zmiňuje se nově vynalezený knihtisk. Věděli jste, že Leonardo da Vinci žil v době, kdy Itálii vládli Medicejové? V době, kdy byla v zemi velmi vysoká kriminalita


Leonardo byl velmi učenlivý a chtěl všemu přijít na kloub. Jeho studium i umění je fascinující. Věděli jste, že byl levák? Odhalíte také, proč po Leonardovi zůstala celá řada nedokončených soch. Jeho život byl plný zajímavých dobrodružství a nepřízní osudu. Přesto byl ale nesmírně vzdělaný a jeho kreativita neznala meze. Zbylo nám po něm opravdu velké dědictví, které není jen o Moně Lise, ale i o jeho dalších studiích, které se stali skutečností až o mnoho let po jeho smrti. 

Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji Albatrosmedia. Leonarda da Vinci zakoupíte na e-shopu se slevou! 

1 komentář

  1. Grateful for your expertise. Your post provided valuable insights I can apply. Explore our dedicated blog for Aviator game enthusiasts.

    OdpovědětVymazat

Albatros