Recenze - Disney Medvídek Pú - Pohádky před usnutím

 Nové příběhy oblíbeného Medvídka Pú


Autor: Walt Disney
Originální název: Winnie the Pooh My First Bedtime
Rok: 2021, V ČR: 2021
Počet stran: 72
Nakladatelství: Egmont
Překlad: Petra Vichrová
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Usínejte s pohádkou o Medvídkovi Pú!
V šesti milých pohádkách prožijete báječná dobrodružství s kamarády ze Stokorcového lesa. Přečtete si, jak se Klokánek učil skákat vysoko, jak Ijáček prožil krásný den, vyřešíte záhadu zmizelé zeleniny z Králíčkovy zahrádky, zahrajete si pěknou hru na laskavost, prožijete pěkný letní den s Púem a Prasátkem a zjistíte, jaký má být správný kamarád. Krátké příběhy jsou ideální na čtení a prohlížení při společných chvilkách před usnutím.

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Klasická Disney kresba je krásná, barevná, vřelá. Je to klasická ilustrace Medvídka, žádná moderna. Jistě ocení jak děti, tak dospělí. 


MOJE HODNOCENÍ:
Medvídek Pú patří mezi jednu z nejoblíbenějších Disney postaviček vůbec. Letos slaví krásné kulaté 95.narozeniny. 


Medvídek Pú Pohádky před usnutím je nová nádherná publikace obsahující šest krátkých příběhů s ponaučením. Kniha je vhodná jako první čtení, protože text není nijak náročný, má velká písmena a ztučněné poučné fráze. Jednotlivé příběhy jsou krátké, plné ilustrací a přinášení skvělý námět, ze kterého si dítě odnese to nejlepší.


Nebuď blázínek! Příběh malého Klokánka, který si přeje být velký. Ve svém dobrodružství si zoufá, prootže na všechno potřebuje něčí pomoc. Ijáčkův krásný den vypráví o Púovi a Prasátku, kteří se rozhodli mít návštěvní den. Cestou zajdou také za Ijáčkem a zjišťují, že se mu vlastně dnes nedaří dobře. Zeleninová záhada vypráví o všech zvířecích hrdinech. Klokánek je nemocný zatímco Králíček zjistí, že mu ze zahrádky zmizela skoro všechna zelenina. Kdo je zloděj a kam se poděla? 

Hra na laskavost začne tak, že chudák Ijáček zůstane uvězněný pod kamenem. Kamarádi ho zachrání a rozhodnou se, že by si mohli zahrát právě hru na laskavost. Nejlepší kamarádi Medvídek Pú a Prasátko se vydají na procházku, ale vzájemně se ztratí. Najdou se ještě někdy? Kdo je dobrý kamarád? je příběh o odvaze, pomoci a přátelství. 


Pokud máte rádi Medvídka Pú a hledáte vhodnou knihu pro vaše nejmenší, rozhodně doporučuji. Jedná se o knihu skutečných hodnot, které si vaše dítě zamiluje a bude v ní nadšeně listovat. Vhodné i jako krátké čtení před spaním.



Žádné komentáře

Albatros