Daisy Jones & The Six - citáty z knihy

 

Ahoj čtenáři,

Při čtení Daisy Jones & The Six jsem si zaškrtávala v knize citáty, které na mě zapůsobily stejně, jako tomu dělám u všech knih. Ovšem když jsem psala recenzi na knihu, marně jsem vybírala jen dva tři citáty. Proto jsem se rozhodla vám v samostatném článku tyto citáty vypsat. Věřím, že v citátech nenajdete spoilery, připravte si kapesníčky, zapněte si nějakou pěknou muziku a směle do čtení! 

𝄞𝄞𝄞

Pravda, k níž se nikdo nehlásí, většinou leží někde uprostřed. 

Už tehdy jsem měl zvláštní pocit... jako bych věděl, že prožívám něco, na co budu vzpomínat celý život. 

Nejjednodušší pro mě bylo ji nenávidět. Byla to jediná možnost. 

Říká se, že čas pořád utíká, ale mělo by se dodat, že někdy se zastaví a máte ho jen pro sebe. Pro sebe a svoji holku. Svět se přestane točit a nechá vás, abyste se spolu jen tak natáhli. 

Rozhodl jsem se napsat písničku o ženě, která je jako písek protékající mezi prsty, nedá se nikdy skutečně chytit. Byla to alegorie toho všeho, co jsem nemohl mít a nemohl dělat. 

Billy s Daisy pohromadě, to bylo jako hlídat oheň. Dokud ho má člověk pod kontrolou, nic se neděje. Dokud někdo nenaleje do ohně benzin, nemůže se nikomu nic stát. 

Ale když někoho skutečně milujete, někdy ten druhý potřebuje něco, co vás bolí, a jsou lidi, kteří za takovou bolest stojí. 

Ženy člověka zničí, víte? Každý toho druhého nakonec asi nějak zraní, ale všimli jste si, že ženy se z toho pokaždé nějak otřepou? Žena to vždycky přežije. 

Člověk musí mít v životě někoho, o kom ví, že ho nikdy nezavede špatným směrem. Takový člověk s vámi může nesouhlasit. Může vám dokonce čas od času zlomit srdce. Ale vždycky budete mít někoho, kdo vám pokaždé řekne pravdu. 

Je jedno koho milujete, stejně vás dříve nebo později zraní. 

Říká se, že je těžké být daleko od toho, koho milujete, ale v tu chvíli bylo nejtěžší stát takhle blízko. 

Zamilovala jsem se do správnýho chlapa, který byl ale současně přesně tím pravým. 


A to je konec! Které z těchto citátů zasáhly i vaše srdce? A jak moc jste si zamilovali knihu Daisy Jones & The Six? Já hodně a teď se těším, až knihu budu číst znovu. Jak se mi líbila se dočtete v recenzi na blogu

Žádné komentáře

Albatros