Recenze - Ze života knihomolky






Autor: Debbie Tung
Orig. název: Book Love
Rok: , v ČR: 2019
Počet stran: 144
Nakladatelství: Computer Press
Překlad:
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶

Knihomolky všech zemí, spojte se! V tramvaji koukáš lidem přes rameno, jen abys zjistila, jakou knížku právě čtou. Než aby sis koupila něco na sebe, raději utratíš celé kapesné v knihkupectví. Tajně (a někdy i naprosto veřejně) čicháš ke svým novým knižním úlovkům. Nejlepší večírek je pro tebe ten, kdy všichni sedí tiše u stolu a čtou si. Zkrátka čteš všude, všechno a pořád, a když zrovna nečteš, o knihách si aspoň povídáš. Poznáváš se? V tom případě je knížka Ze světa knihomolky dalším povinnou položkou na tvém reading listu. U každé stránky tohoto vtipného a milého komiksu se budeš potutelně usmívat a říkat si, že hlavní postava je snad napsaná přímo podle tebe.



OBÁLKA A KRESBY:
Ze života knihomolky napsala a nakreslila Debbie Tung. Tato britská autorka chvíli pracovala jako programátorka ale později se rozhodla věnovat kreativitě. Pro nás rozhodně dobře. Autorka do své knihy dala samu sebe a svou vášeň pro knihy.
Obálka k této publikaci ale bohužel není původní. Jediné, co obálce musím vytknout je ten růžový pruh, který se ke knize příliš nehodí. Jinak co se týče kreseb, jsem nadšená. 

MOJE HODNOCENÍ:
Ze života knihomolky je skvělá publikace, která potěší nejednoho knihomola. O knize jsem se dozvěděla z edičního plánu a okamžitě jsem věděla, že si ji potřebuji přečíst. 

Očekáváte-li článek vyprávějící o mém životě, tak vás to až tolik nemate, jelikož publikace Ze života knihomolky opravdu ukazuje reálné momenty v mém životě. Dokonce jsem v publikaci našla i chování svého přítele. Spoustu scén jsme si pročítali společně a i Radim musel uznat, že tyto situace v životě několikrát zažil. 


Tento milý komiks není nijak na čtení a přečtený ho budete mít opravdu rychle. Sama se přiznám, že jsem si knihu dávkovala, protože jsem ji nechtěla zhltnout na jeden zátah. Nutno podotknout, že se jedná o samostatný díl, který nepotřebuje pokračování. Vlastně se nejedná ani o příběh v pravém slova smyslu, nýbrž o jednostránkové situace ze života. 

Pokud se vám líbila od autorky tato publikace, určitě se v knihkupectví podívejte po jejím dalším knihomolském počině - Introvertka v hlučném světě. 

Styl jednotlivých kreseb je jednoduchý a přitom přesný. Ráda bych vám o ději pověděla více, ale nechci vás připravit o kouzlo, které si pro vás kniha připravila.

Já jsem z této publikace velmi nadšená a rozhodně jsem ji nečetla naposled. Navíc vám ji mohu doporučit nejen jako nezbytnost do vaší knihovny, ale také jako milý dárek pro vaše blízké. Kniha Ze života knihomolky rozhodně zajistí úsměv na tváři nejednomu knihomolovi. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Míše a Albatrosmedia. Ze života knihomolky zakoupíte na eshopu se slevou! 





3 komentáře

  1. Já tuhle knihu asi nepotřebuji mít doma, ale dát jí jako dárek knihomolovi tak určitě potěší :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  2. Musím si ji půjčit aspoň z knihovny. ❤️😊

    OdpovědětVymazat
  3. Bezvadný komiks, který patří každé knihomolce :)

    OdpovědětVymazat

Albatros