Recenze - Spolu a každý zvlášť

Romantické young adult povídky z lockdownu


Autor: Erin A. Craig, Auriane Desombreo, Erin Hahn, Bill Konigsberg, Rachael Lippincott, Brittney Morris, Sajni Patel, Natasha Preston, Jennifer Yen
Originální název: Together, apart
Rok: 2020, V ČR: 2021
Počet stran: 296
Nakladatelství: Yoli
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Sbírka romantických příběhů z období lockdownu od nejznámějších autorů young adult.
Erin Craigová spojí dohromady dívku, která je ve městě nová, a sympatického poslíčka s pizzou. Brittney Morrisová promění nepřátelství v lásku za pomoci balkónové zahrádky s bylinkami, Rachael Lippincottová si získá srdce čtenářů roztomilou love story, kterou si její fanoušci zamilují, a dva mladé lidi spojí dohromady hudba v povídce Sajni Patelové. Tyto a mnohé další příběhy o hledání lásky v nepříznivých časech, najdete v knize plné šťastných konců od některých z nejlepších autorů knih pro mládež...


OBÁLKA:
Knihu jsem zaznamenala díky krásné obálce, jelikož mám slabost pro ilustrované obálky. Obálka má krásné jemné barvy a navíc jednotlivé obrázky pocházejí z různých povídek ukrytých v knize. Velmi povedené.

Kdybych si sundal roušku a zjistila by to máma, zabila by mě. I když pak bych už aspoň neumřel na pandemii. 


MOJE HODNOCENÍ:
Chvíli jsem váhala, zda číst o lockdownu v lockdownu, ale nakonec jsem si řekla proč ne. Až bude svět zase normální asi si to nechci připomínat. A udělala jsem jen dobře.

Na karanténě je dobrá aspoň jedna věc, nemusím mít strach, že tě budou uhánět kluci. O to se už postaral virus, nemůžeš k sobě s nikým blíž než na dva metry. Je těžké se líbat nebo dělat něco, co bys neměla, když musíte dodržovat rozestupy.

Spolu a každý zvlášť obsahuje celkem devět poměrně krátkých young adult contemporary povídek od devíti různých autorů. Asi nejvíce jsem byla natěšená na povídku od autorky knihy Pět kroků od sebe na Společně uvězněné, která mě ale ve výsledku až tolik nezaujala. Od začátku mi přišla velmi průsvitná a celkově zápletka mi přišla příliš natlačená. 

Karanténa byla děsná. Zvlášť když jsme byli namačkaní v jednom bytě jako sušenky Oreo v balíčku. 


Naopak se mi nejvíce líbily povídky tři. Doručeno s láskou je velmi jemná a milá povídka, která se mi velmi líbila. Jasně, ani jedna z povídek nebyla neočekávatelná, naopak. Ale jedná se oddechovou sbírku pro mládež, u které si chci odpočinout. Další mou oblíbenou povídkou je Jednou, u níž chválím vtipnou zápletku a stejně tak i pěkně provedený konec. Láska v režii osudu byla také moc pěknou povídkou, která ukazuje na obavy rodiny o své blízké a kouzlo tarotu. 

Romantika? Ani náhodou. Vyděračství? Každopádně. 

Spolu a každý zvlášť jsou příběhy o lásce která to v době lockdownu opravdu nemá lehké. Celkově mě sbírka velmi mile překvapila. Čtení to bylo lehké a svižné. Hrdinové měli vlastnosti jako my všichni a rozhodně se v nich řada z nás našla. Rozhodně vám sbírku mohu jen a jen doporučit. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Ráďovi a Knižnímu klubu. Spolu a každý zvlášť ulovíte na eshopu Knižního klubu a Luxoru! 

2 komentáře

  1. Romantické povídky můžou být skvělé čtení, jen toho covidu už bylo až až :) Ale moc pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Byly vážně prima a já se tak snažila zamávat covidu a doufám, že teď už brzy budeme žít normálně :)

      Vymazat

Albatros