Recenze - Recept na lásku

 Feel good komiks plný skvělých ingrediencí, skutečného přátelství, fajnšmekra se skvělými chuťovými pohádkami a láskou


Autor: Jarrett Melendez
Ilustrace: Danica Brine
Orig. název: Chef´s kiss
Rok: 2022, v ČR: 2023
Počet stran: 160
Nakladatelství:  Fragment
Překlad: Zuzana Bičíková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶

Láska umí lidem pěkně zavařit. Queer komiks s příchutí romantiky. Čerstvý absolvent angličtiny Ben Cook hledá práci. Jenže jeho sny o kariéře v novinách, u knih či ve světě reklamy neustále narážejí na dvě slova: nedostatek zkušeností. Nakonec ho zaměstnají v restauraci, kde přijímají i bez praxe. V kuchyni to vlastně není tak špatné (pokud vás neděsí šílení šéfové a gurmánská prasátka), ale na Bena tam čeká řada náročných zkoušek. Oporu nachází u přitažlivého kuchaře Liama, který mu zamotá hlavu. Dost na to, aby Ben začal přehodnocovat své představy o budoucnosti.
RECENZE NA KOMIKSY NAJDETE ZDE

POSTAVY:
Ben Cook - sní o tom, že bude psát, ať už v redakci nebo i vlastní knihy, ale nemá zkušenosti; je to knihomol kterého si zamilujete
Liam - kuchař, který se od první chvíle snaží Benovi pomáhat
Watson - oficiální degustátor, a nejroztomilejší prasátko

OBÁLKA A ILUSTRACE:
Plný počet hvězd nepatří pouze příběhu, ale také kresbám, které dotváří tu pravou ňuňu záležitost, kterou neudete chtít odložit. Tleskám a miluju. 


MOJE HODNOCENÍ:
Komiksy mě velmi baví i když je pravda, že je příliš často nevyhledávám. Ovšem tato roztomilost mě nemohla minout.

Recept na lásku je roztomilý komiks, který si zamiluje asi každý knihomol. Hlavní hrdina Ben je snílek a knihomol srdcem i duší. Má ve svém pokoji přes celou stěnu knihovnu, čímž si získal mé srdce. Ač si myslí, že ví přesně co od života chce, postupně zjišťuje, že možná ve skrytu duše chce něco jiného. 

Mám ráda Srdcerváče, jsou roztomilé a zároveň návykové, ale Recept na lásku je lepší. Celé mi to přišlo daleko víc realističtější, ano i když je tam Watson, který reálný není ani trochu. Líbilo se mi, že tu jde sice o LQBT romanci, a i když je to sladké, tak to není přeslazené. A samozřejmě, že jsem se zamilovala do prasátka. Tuto feel-good záležitost budete mít sice přečtenou za jedno odpoledne, ale sladký úsměv na duši vám po ní zůstane ještě opravdu dlouho. 

Komiks je za mě krátký, brala bych další díly, nebo i delší rozsah. Pro čtenáře je alespoň malý bonus v bonusovém materiálu na konci knihy, kde najdete profily postav, bonusové ilustrace a samozřejmě také Benovy recepty. Včetně kresbového materiálu. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Marti a Albatrosmedia. Recept na lásku zakoupíte na e-shopu se slevou! 


Žádné komentáře

Albatros