Vánoční příběhy s Mickey Mousem

 Vánoční příběhy v hlavní roli s Mickey Mousem


Ahoj čtenáři!

Konečně nastává doba, kdy se nemusím stydět za vánoční nadšení, protože za chvilku tu máme Štědrý den! Dneska jsem si pro vás připravila článek s tipy na knihy s mým nejoblíbenějším myšákem na světě! Že vyšla jedna dvě knihy? Jste na omylu, ze kterého vás ráda vyvedu.

Letos mě chytila vánoční nálada opravdu brzy - již někdy kolem poloviny října jsem se nemohla dočkat chvíle, kdy budou všude vánoční světýlka, výzdoby a křičet reklamní spoty. Prvním vánočním článkem jsem se rozhodla vydat článek, který měl vyjít již v minulém roce, ale bohužel jsem ho nestihla včas dokončit, tedy jsou tipy na knihy s vánočními příběhy s Mickey Mousem a jeho přáteli. 

Milý rodiče, milý fanoušci myšáka Mickeyho, kouzelný čas Vánoc můžete trávit s tímto myšákem, jehož nejznámějším vánočním příběhem je jednoznačně Mickeyho vánoční koleda, kterou najdete skoro v každé české knize, která obsahuje více příběhů. Příběh je také zfilmovaný do půlhodinové pohádky, kterou doporučuji zkouknout. Najdete ji samostatně, nebo jako součást několika kratších příběhů ve speciálech nazvaných Mickeyho kouzelné Vánoce

Ale pěkně postupně. Knihy jsem seřadila podle roku vydání, a najdete u mě také tipy, kde ty starší kousky sehnat. A na závěr pro vás mám tip i na jednu krásku v angličtině.

🎄🎄🎄


Veselé Vánoce s Myšákem Mickeym a jeho přáteli je titul z roku 1991 a podle mých dostupných informací se jedná o první vánoční sbírku s hrdiny Walta Disneyho u nás. Kniha obsahuje 7 různých příběhů, které jsou nádherně nostalgicky ilustrované. Prvním příběhem je samozřejmě slavná klasika od Charlese Dickense Vánoční koleda. Dále tu ale najdete zcela nové příběhy jako Vánoční překvapení Bubíka, Dulíka a Kulíka, Plutův vánoční stromek, Kačer Donald a výstava hraček (komiksový příběh), Trampoty Chipa a Dala s vánočním stromkem (komiksový příběh), Vánoční svátky strýčka Skrblíka a poslední příběh je Myšák Mickey v roli vánočního posla. Kniha vhodná pro ty, kdo mají rádi jak Kačera Donalda, Chipa a Dala, tak Mickeyho mouse. Seženete za pěkné ceny na Trhu knih nebo Můj antikvariát.

 

🎄🎄🎄


Mickeyho vánoční koleda přináší jeden příběh přepisu klasiky od Charlese Dickense. Je to nádherně zpracovaná kniha, která nemá ani sto stran, ale zamilujete si od ilustrací, po příběh až k samotnému poslání. Pokud milujete příběh samotný, tak vám také rozhodně nesmí chybět ve sbírce. Knihu z druhé ruky seženete za rozumnou cenu, jen to chce se prohrabat inzeráty, protože se na knize spousta lidí snaží vydělat. Trh knih a Můj antikvariát zde. 



🎄🎄🎄


Nejnovějším přírůstkem, která vyšla letos, je kniha Mickeyho kouzelné Vánoce, která obsahuje tři nové příběhy. Knihu seženete ve všech knihkupectvích, nebo na e-shopu Albatrosmedia. Výjimečně neobsahuje klasickou Vánoční koledu, ale za to v ní najdete Mickeyho vánoční kouzlo, Mickeyho vánoční vzpomínky a Louskáčka. Recenzi na tuto knihu najdete již brzy na blogu. 

 

🎄🎄🎄


Sice u nás vychází spousta Disney knih, přesto když se podíváte do zahraničí, zjistíte, že u nás toho vychází docela málo. Můj tip na knihu v angličtině je nádherná kniha, kterou jsem kupovala na Bookdepository Mickey´s Christmas storybook treasury. Kniha je nádherně ilustrovaná, větší A4 a rozhodně bude vaši sbírku zdobit. Obsahuje celkem čtyři příběhy: Mickeyho vánoční koledu, Donald Duck´s christmas tree, Mickey and Minnie´s gift of the magi, Huey, Dewey and Louie´s christmas wish. 

Žádné komentáře

Albatros