Vánoční pohoda

 Jak jsem letos slavila Vánoce


Ahoj čtenáři,

dneska jsem se s vámi chtěla podělit o to, jak jsem trávila letošní Vánoce. Že se jedná o mé nejoblíbenější období v roce, to už jsem vám několikrát říkala, i psala. Miluji Vánoce, a každý rok je vyhlížím už od podzimu. Před tuším dvěma lety jsem ale nedostala tu pravou vánoční náladu, takže jsme moc ráda, že poslední dva roky ji mám čím dám větší. Jak trávíte Vánoce vy? Co jsou vaše zvyky? 

Letošní Vánoce jsou pro mě v ledasčem jiné, a přesto jsou stejně kouzelné jako každý rok. Vánoční nadšení mě letos popadlo obzvláště brzy - už někdy v polovině října jsem začala své okolí otravovat svým nadšením, na Spotify jsem začala přehrávat a aktualizovat svůj playlist, vytvořila si vánoční grafiku. 


Na jaře čekáme s Radimem naše miminko, které soudě podle počtu kopanců bude Vánoce opravdu milovat. S mým současným stavem se také pojilo několik omezení a únava. Ráda si, obzvláště o Vánocích, vychutnám u čtení nějaké dobré víno, což nyní samozřejmě nemůžu. Dobrá nealkoholická vína v běžných obchodech moc nejsou. Naštěstí jsem letos objevila nealkoholická vína z e-shopu Víno od bodláků, odkud jsem si objednala růžové i bílé víno, a opravdu jsem si pochutnala. Doručení v čase předvánočním proběhlo během dvou dnů a víno bylo skvěle zabaleno. Radim si objednal i alkoholické víno, z kterého byl také nadšený. Rozhodně jsme neobjednávali naposledy.


Typické pohádky, komedie a vánoční filmy, které zdobí vánoční program českých TV stanic jsem si letos stejně jako každý rok zaškrtala, a samozřejmě jsem věděla, že nemůžu všechno stihnout. U řady pohádek jsem stihla jen pár minut - a to vlastně nevadí, když ty pohádky znám. Ale letos se mi povedlo zkouknout asi pět filmových klasik, které jsem roky nestíhala. Vánoční prázdniny, Vánoce naruby, Vánoční koledu s Jimem Carreym, animovaného Grinche a Ledové království 2. Při balení dárků jsem si pustila i mou oblíbenou Lásku nebeskou, což je film, který mám snad každý rok radši. 

Na Netflixu jsem si pustila i norský seriál Vánoce u našich, což je seriál o současné třicátnici, která se na začátku prosince rozhodně hledat partnera. Vánoční sen z roku 2016 za mě pro letošek vyhrává cenu nejlepší romantický film s vánoční atmosférou. Jedná se o další film z tvorby Hallmarku, kterému ale budete věřit. Film se nese v duchu Vánoční koledy a moc vám ho doporučuji. 
Také jsem se podívala na letošní vánoční romanci od Netflixu Vánoce na spadnutí a bohužel musím zkonstatovat, že to bylo hrozný. Herecké výkony, námět, atmosféra, zkrátka a dobře, mrzí mě, že filmaři mají tendenci natáčet vánoční romantické filmy tolik naivní a bez smyslu. Nejhorším letošním vánočním filmem byly Vánoce na objednávku. Vyloženě tak hrozný, že jsme to ani nedokoukali. 

Vánoce jsem si letos opravdu užila, brzy vám tu sepíši i co jsem dostala za dárky a pomalu začínám pracovat i na nejlepších knihách loňského roku. Užijte si poslední dny letošního roku, a do toho nového vkročte pravou nohou!



Žádné komentáře

Albatros