Recenze - Polibek v New Yorku

Dva opuštění mladí lidé a jeden Štědrý den v New Yorku






Autor: Catherine Rider
Orig.název: Kiss me in New York
Název série: -
Pořadí v sérii:#1
Rok: 2017; V ČR: 2017
Počet stran: 238 stran
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Nika Exnerová
Moje hodnocení: ✶✶✶

Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?(databazeknih.cz)

"Může to být ještě horší?"


Trávit Štědrý den na letišti a dozvědět se, že díky špatnému počasí tu musíte ztvrdnout další den, asi není nijak lákavá představa. K tomu si vemte fakt, že máte čerstvě zlomené srdce a neštěstí je dokonáno. Charlotte se ocitla přesně v takové situaci. Na druhou stranu je na tom ale ještě dobře. 

Anthony totiž od své přítelkyně dostal kopačky právě na letišti a před zraky všech přítomných. Tito dva mladí nešťastníci se seznamuji na Štědrý den se zlomeným srdcem. Když se jim dostane do ruky kniha Jak zapomenout na svého expartnera v deseti snadných krocích, rozhodnou se, strávit Štědrý den spolu ve společnosti této publikace. A tím začíná zajímavý, vánočně laděný příběh. 

POSTAVY:
Charlotte - dívka se zlomeným srdcem, která chtěla v NY studovat, ale nechce se do něj vracet
Anthony - hodný mladík, který dostal na Štědrý den kopačky od holky, kterou miloval

OBÁLKA:
CooBoo ponechalo původní obálku a zabalilo ji do příjemného paperbacku. Mně se obálka velmi líbí - odkazuje přesně na to, o čem kniha je. Vánoční NewYork, dva mladí lidé, zlomená srdce a nová naděje. 

FILMOVÉ ZPRACOVÁNÍ:
-


MOJE HODNOCENÍ:
Jedná se o vánoční příběh, který pro mě byl milou oddechovkou. U knihy nemusíte nijak náročně přemýšlet a jen brouzdáte očima po stránkách knihy a vychutnáváte si děj. Kniha slibuje Vánoční New York, který jsem si ale dosyta nevychutnala. Obecně na mě z této knihy vánoční atmosféra příliš nedýchala, čekala jsem více. To ovšem knize neubírá na roztomilosti. 

Polibek v New Yorku je střídavě vyprávěn z pohledů Anthonyho i Charlotte, takže máte stále přehled o tom, co se děje. Kniha není nijak rozvleklá - pravda, jeden den roztahaný na 200 stran není zas tak málo, ale mě to nepřišlo. Čtení pro mě byl relax a jako oddechovku ji mohu doporučit. Ovšem osobně nevím, zda se ke knize někdy vrátím, v dohledné době asi ne. 

Kniha není nijak napínavá, asi každému, kdo si přečte anotace, je jasné, jak kniha skončí. Osobně si nedovedu představit, že by se někdo mohl po denní známosti zamilovat. Poblouznit ano, ale vyslovit slova "miluji tě"? Možná, kdybych byla mladší tak by se mi kniha líbila více. 

Autoři se zdržovali delších a vlastně popisů celkově. Díky tomu děj plynul nesmírně lehce a rychle ale náročnější čtenář si z knihy příliš neodnese. 

Ale abych jen nehanila. Při čtení jsem měla pocit, že sleduji klasický americký teenagerský film, který se mi líbil. Ačkoliv knihu napsali dva lidé ukrývající se pod pseudonymem, na knize to není poznat. Autory jsou Stephanie Elliot a James Noble. 

Kniha je vhodná pro nenáročného autora, co si chce u knihy odpočinout a který věří v zázraky. 



3 komentáře

  1. Moc pěkná recenze i fotky :) Na knihu se chystám a je škoda, že jsem si ji nemohla přečíst už teď na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, kniha vypadá vážně dobře, zvlášť v tomhle období musí být její čtení skvělé... :)

    OdpovědětVymazat
  3. No táto kniha má na mňa asi príliš insta love aby som jej dala šancu, keďže som nad polovicou deja krútila hlavou. Každopádne super recenzia :)

    http://book--hoarders.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Albatros