Měsíční chvástačka - říjen



Ahoj,
mám tu pro vás další článek, tentokrát je to chvástačka za říjen. Mám pocit, že já nikdy nebudu přinášet tento článek ve správný měsíc. Nicméně toto je chvástačka za říjen, kdy mi v knihovničce přibylo 13 knih. Pojďme se na ně podívat!


Jako první knihu tu mám rediang copy Dívky z inkoustu a hvězd, kterou jsme dostali na Humbooku. Knihu jsem ještě nečetla a bohužel jsou na ní skoro samé negativní ohlasy. 


Na Humbooku jsem měla zálusk na dvě knihy - novinky, po kterých jsem již dlouho pokukovala. Jedná se tedy o Horu mezi námi od Charlese Martina. Film běžel v kinech docela nedávno, ale zatím jsem ho neviděla. Určitě ho nevynechám, neboť v něm hraje moje oblíbená herečka Kate Winslet. Irenka z Knihánkova pořádá v prosinci společné čtení této knihy, tak se můžete zapojit. Já to mám také v plánu, snad mi to čas a recenzáky umožní. 


Druhou knihou z Humbooku byla Tisíc kousků tebe od Claudie Gray. Tato pecková novinka od CooBoo pochází z trilogie a já nutně potřebuji další díly. Tohle bylo vážně skvělé a všem moc a moc doporučuji. Recenzi jsem už napsala, jen ještě nezveřejnila, ale brzy bude!


Shannarovy elfeíny Terryho Brookse je druhý díl ze série Letopisy rodu Shannara a narozdíl od seriálu vám ji vřele doporučuji. Tato kniha vyšla v roce 1992 a u nás je v podstatě neznámou. Za mě je to velká škoda, protože je to jedna z těch pravých a poctivých fantasy knih. Knihu jsem dostala na recenzi od Knihy Omegy, za což jim ještě jednou moc děkuji. 



Sněhuláka Jo Nesba jsem stále míjela. Ovšem jednou jsem si pustila trailer na knihu a měla jsem husí kůži. A od toho okamžiku jsem měla potřebu si knihu pořídit. Knihu mi koupil můj skvělý přítel. 




V říjnu jsem měla svátek a dostala jsem dvě knihy - Let v oblacích a Vysoko v oblacích od R. K. Lilley. Jedná se o sérii, která u nás bohužel nevyšla celá. I přesto jsem na knihy zvědavá. 



Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1&2 jsem také dostala na recenzi od Knihy Omega. Kniha byla skvělým průvodcem po natáčení seriálu. Cizinku mám moc ráda, jak tu knižní, tak tu seriálovou. A právě pro fanouška seriálu je tato publikace samozřejmostí. Recenze bude brzy. 


Život ve dvou je novinka od mého nejmilejšího spisovatele současnosti Nicholase Sparkse. Knihu plánuji číst v nejbližší době a recenze bude následovat. Mimu tuto Sparksovi knihu se mi přes databazi knih podařilo sehnat komplet tří Sparksových knih, která byla roky nesehnatelná. Jedná se o omnibus knih Osudová zatáčka, Strážce, Odvaha uvěřit. 


A na závěr měsíce mi přišel balíček od Albatrosmedia, který jsem očekávala až další měsíc. Skrývaly se v něm Divotvůrce od Sebastien de Castell, kterou jsem marně sháněla na Humbooku. Kniha, která mě svými útržky dojímá. Snad se k ní brzy dostanu! Na fotce samozřejmě nesmí chybět můj Niffler - láska mezi Funko Pop! postavičkami. 


Další mou must have byla Žena v okně od A. J. Finna, kterou mám na své poličce knih, které budou v nejbližší době čteny. Mám ráda thrillery a tato tenoučká kniha sklízí nesmírné ovace.


A poslední knihou z balíčku byla Polibek v New Yorku, letošní CooBoo vánoční kniha. Má moc hezkou obálku a já ji v prosinci budu číst.



A to už je ode mě za říjen všechno. Přes dva roky jsem nevydala žádné hodnocení knih za daný měsíc, ale chystám se k tomu vrátit. Mějte se krásně, čtěte a těším se na příště!


Sabča

3 komentáře

  1. Krásné přírůstky. :) Divotvůrce a Tisíc kousků tebe mě taktéž láká. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné nové kousky :) Divotvůrce mě moc bavil a určitě se chystám i na Tisíc kousků tebe a Shannarovy elfeíny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám tyhle měsíční shrnutí nejraději :) Knihy jsou to zajímavé, Divotvurce mám také v plánu číst :)

    OdpovědětVymazat

Albatros