Vánoční TBR na prosinec

❄Jaké vánoční knihy plánuji číst v prosinci? ❄



Prosinec už klepe na dveře, obchody se zdobí vánoční dekorací, venku začíná mrznout a my se snažíme všemožně zahřát. Už se neskutečně moc těším na Vánoce, a co vy? Letos mám předvánoční náladu dost brzy - už nějak od konce října! Nevím čím to je, protože obvykle chytám tuto náladu až pár dní před Vánoci. Jak jste na tom vy? Já si chci letošní Vánoce moc užít. A v plánu mám i několik knih s vánoční tématikou. Pojďme se na ně podívat.
Co si budeme nalhávat, hodně jsem prozradila už svou úvodní fotkou. Přesně tyto knihy mám v plánu si během Vánoc přečíst. Jedná se o dvě knihy, které jsem nestihla přečíst vloni, jedna letošní novinka a jeden re-reading.

❄Sněží, sněží❄

Velmi známá kniha od Johna Greena, která má velkou oblibu. Já se na knihu těším i když jsou to povídky, které nemám příliš v oblibě. 


Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...


❄Mezi náma holkama❄

Jedná se o třetí díl série Dívka a kterou jsem ještě vůbec nezačala. Doma mám zatím jen první díl, což snad napraví Ježíšek :D  

Nejlepší Vánoce všech dob?
Kdyby se dalo v životě stisknout tlačítko pro vymazání historie, Tess Brookesová by po šesti šílených měsících neváhala. Když se jí naskytne příležitost jet na Vánoce za nejlepší kamarádkou Amy do New Yorku, Tess po té šanci skočí. Je v tom jediný háček: bydlí tam Nick, muž, který jí zlomil srdce.
A zrovna s ní znovu začal mluvit Charlie, jehož tak dlouho potají milovala a pak ho odmítla. Navíc je to nahnuté s její novou kariérou, a když se Tess přihlásí do fotosoutěže, má jen čtyři dny na pořízení soutěžní fotky, co by ji mohla zachránit.



❄Vánoční koleda❄

Jedna z nejkouzelnějších příběhů, které jsem doposud četla. Nese v sobě neskutečné poselství a dobrodružství a pravdu zároveň. Kiha, kterou budu číst každý rok znovu. Přidáte se někdo k četbě Vánoční koledy v prosinci?  

Obchodník Ebenezer Skruž je lakotný. Vlastně miluje jen jedno - peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích, svátcích klidu a míru, nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se ale má všechno změnit...
O Štědrém dnu má Skruž podivnou vidinu, ve které ho navštíví jeho zemřelý společník Jakub Marley. Tajemným hlasem mu prozradí, že se mu zjeví tři duchové, kteří starému skrblíkovi pomůžou stát se lepším člověkem, pokud on bude chtít. Ke Skružovi skutečně postupně přijdou záhadní návštěvníci - duch minulých Vánoc, duch letošních Vánoc a duch příštích Vánoc.
Připomenou mu jeho dětství, zavedou ho do chudé rodiny jeho písaře a ukážou mu, jaké štěstí prožívá o svátcích jeho nemajetný synovec se svými dětmi. Poslední duch odhalí obchodníkovi děsivou budoucnost...
Zlému lakomci spadnou klapky z očí a rozhodne se pro zásadní životní změnu...


❄Polibek v New Yorku❄

Novinka od CooBoo, která mě dostala tou úžasnou obálkou. Knihu si schovávám na Vánoce a doufám, že se mi bude líbit.  


Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?




 A to je konec mého prvního vánočního článku. Dnes jsem vám sepsala pouze knihy, které se chystám letos číst, příští článek bude o vánočních knihách, které jsou dostupné na českém trhu. 

Mějte se krásně,

❄Sabča




2 komentáře

  1. Mně osobně se obálka nové vánoční knihy nelíbí, na můj vkus je až moc přeplácaná. Ale každá máme jiný vkus :) Já budu v prosinci číst sérii Vampýrská akademie a už mám za sebou první díl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vánoční koledu jsem si chtěla koupit, ale u nás už je vyprodaná, tak si zejtra jdu pro Můru noční předvánoční...:D

    OdpovědětVymazat

Albatros