Yoli slaví 4.narozeniny

NA KŘÍDLECH PŘÍBĚHŮ JIŽ 4 ROKY


Pod taktovkou Euromedia již před 4 lety vzniklo nakladatelství Yoli, které se věnuje Young adult knihám pro mládež. 8.března pořádalo oslavu svých 4. narozenin, které se zúčastnili jen pozvaní fanoušci Yoli, knižní blogeři, ale také tři čeští autoři. Oslava se konala v Café Kampus a zúčastnilo se jí kolem 40 lidí. V loňském roce Yoli vydalo 17 knih.


Na oslavu jsem se dostala díky facebookovým stránkám nakladatelství, které mělo několik volných míst, které nabízelo v soutěži. Úkol byl prostý, napsat přání pro Yoli. Vybraní výherci se potom směli zúčastnit oslavy. Kromě nich se na místě nacházeli lidé z nakladatelství, nejznámější knižní blogeři a dokonce i čeští spisovatelé. 

Prvním z nich byl nováček ve svém oboru Theo Addair, který před pár dny konečně vydal svou prvotinu Muffin a čaj. Kniha se na místě pokřtila. Čím byste křtili knihu s názvem Muffin a čaj? Samozřejmě, že čajem! Všichni příchozí také knihu dostali jako dárek a mohli si ji u autora nechat podepsat. Já osobně jsem se autora ptala, jak dlouho trvalo, než knihu napsat. Přiznal, že ji psal 6 týdnů, ale než spatřila světlo světa, trvalo to dohromady rok.

Další autorkou byla Anna Musilová, od které pod Yoli v průběhu roku vyjde nová kniha Černobílá. Kdo z vás četl román Falešný román a těší se na jeho pokračování, které by mělo vyjít v těchto dnech, toho jistě potěší, že právě jeho autorka Magdalena Mintová se akce také zúčastnila. 

Hned při příchodu si každý host od Káji z Penny and books převzal dáreček v podobě reading copy knihy Smrtka od Neala Shustermana. Kniha oficiálně vychází až koncem dubna, ale nám se do rukou dostala verze před korekturou. Na knihu se nesmírně těším a rozhodně na ni vyjde recenze. Mimo to jsme dostali také tužku s logem Yoli, občerstvení. Tradiční dort tentokrát vystřídali muffiny, které byly naprosto skvělé. 

Celou akci vedl Radek Blažek, který všem poděkoval za účast a měl pro všechny připravené novinky o knihách, které se Yoli v letošním roce chystá vydávat. Jistě nám neunikla informace o tom, že v létě nás čeká další kniha od oblíbeného autora Johna Greena a ponese název Jedna želva za druhou. Vyjdou další dvě knihy od Colleen Hoover, jedna pod taktovkou Yoli a druhá pod ikarem. Je s námi amen (It ends with us)   Fanoušci se prý nemají děsit, neboť sice nevyjde pod "motýlkem" ale jinak bude vypadat stejně. Nakladatelství k tomuto kroku muselo přistoupit, protože se román hodí spíše jako New adult než Young adult. Další novinkou, na kterou se jistě mnozí z vás těší, je kniha Podělaným navrch od Becky Albertalli. Dále vyjde pokračování knihy Z vůle luny, které ponese název Bojovník slunce. 

Kromě očekávaných novinek nám Radek přednesl i pětici nejprodávanějších knih loňského roku. Na prvním místě se umístila kniha Tíha vesmíru, která vyšla vloni kolem Světa knih. Na druhém místě se těsně umístila Colleen Hoover se svou knihou Možná jednou. Třetí místo si bere kniha Jeden z nás lže, který vyšel ke konci roku. Tzv.bramborovou medaily si odnesl Kód horečky, 2.prequel Labyrintu od Jamese Dashnera. A páté místo si získala kniha Probuzení Simona Spiera, které vypráví o LGBT tematice.

Celou akci jsem si nesmírně užila a jsem moc ráda, že jsem se toho všeho směla zúčastnit. Ještě jednou moc děkuji za pozvání. 




2 komentáře

  1. Krásná akce! Je hezky, že sis jí užila a knihy jsou moc krásné! Na Muffin a čaj si trousím zoubky <3
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z akce jsem stále moc nadšená a doufám, že zajdeme společně na Yoli piknik :) Muffin a čaj budu také číst, ale teď mám bohužel jiné knihy, které mají prioritu :-) škoda, že jsi na akci také nemohla :-(

      Vymazat

Albatros