Recenze - Tesáky

Komiks o lásce mezi vlkodlakem a upírem

Autor: Sarah Andersen
Orig. název: Fangs
Rok: 2020, Rok v ČR: 2021
Počet stran: 112
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Romana Bičíková, Zuzana Bičíková
Moje hodnocení: ***/a půl

Elsie je upírka a je jí tři sta let, ale za celou tu dobu nenašla toho pravého. To se ale změní jedné noci v baru, když potká Jimmyho, okouzlujícího vlkodlaka s jízlivým smyslem pro humor a zálibou v běhání při měsíčku. Společně se dívají na horory, čtou strašidelné knihy, užívají si procházky ve stínech a večeře bez česneku. Jejich děsivý životní styl i strašidelný apetit se skvěle doplňují – je to prostě monstrózně báječný vztah!

POSTAVY:
Elsie - upírka
Jimmy - vlkodlak

OBÁLKA:
Vizuálem je moc pěkná, jednoduchá ale fyzicky se jeví jako takový sešítek. 


MOJE HODNOCENÍ
Za pár dnů vychází český překlad další knihy z Twilight ságy, takže jsem hodně navnaděná na upíry, vlkodlaky apod. Komiksy od Sarah Andersen jsou obecně velmi chválené, sama jsem do Tesáků žádnou její knihu nečetla, takže jsem se na ně opravdu těšila. 


Tesáci jsou jednoduchou jednohubkou na zhruba dvacet minut četby. Tato kniha si nehraje na to, že se chce umístit na nejvyšším stupni oceňovaných knih, je to zkrátka zpestření a oddech. Je to nesmírně roztomilé a nijak podrobné, zkrátka ukazuje vtipné okamžiky ve vztahu mezi upírem a vlkodlakem


Několikrát jsem se zasmála a dávala si do knihy záložky. Je velká škoda, že vyšla jen v paperbacku, přestože by jí slušel hardback, ale na druhou stranu to takto stačí. Obsahem se jedná o takový typ publikace, která nemusí přijít ani na papír a udělá své. Autorka zajímavě poukázala na to, jak by vypadalo společné soužití dvou tvorů, upíra a vlkodlaka. Elsie a Jimmy jsou tak roztomilý, že to víc asi nejde. Ale ani o krvavé nebo sarkastické okamžiky nebude nouze. Ačkoliv mají Tesáci svůj příběh, v této knize vidíme jen sérii různých zážitků nebo momentů z jejich soužití. 

Za poskytnutí knihy na recenzi moc děkuji Albatrosmedia. Tesáky zakoupíte na eshopu se slevou! 



Žádné komentáře

Albatros