Recenze - Vinice ve Francii

 Přijela chystat svatbu snů pro svou sestřenice. Kromě sluncem zalité Francie nachází lék na své zlomené srdce


Autor: Julie Caplin
Orig. název: The French Chateu Dream
Série: Romantické útěky
Pořadí: #10
Rok: 2023, v ČR: 2023
Počet stran: 344
Nakladatelství: Cosmopolis
Překlad: Ivana Čejková
Moje hodnocení: ✶✶✶✶✶
Ve spolupráci: Grada

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí… S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy.
Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.

POSTAVY:
Hattie - nedávno jí krachl vztah, přesto se svému ex snaží stále pomáhat, připravuje svatbu pro svou sestřenici
Luc - žije ve Francii na krásném zámku a chce dělat 

OBÁLKA:
Další nádherná obálka od Kateřiny Brabcové, která na vás dýchne slunnou atmosférou francouzských vinic. Nádhera. 


MOJE HODNOCENÍ:
Moje tuším pátá Caplinka, která se odehrává na romantickém zámečku chateu Saint Martin. Tato kniha se stává jednou z mých nejoblíbenějších ze série Romantické útěky.

Možná je to slunnou Francií, prostředím zámečku, šampaňským a nebo okouzlujícím hlavním hrdinou Lucem, který si nezískal pouze srdce hlavní hrdinky, ale i to mé. Už jen první setkání, kdy mu Hattie spadne do náručí je sice velké klišé, ale musím se přiznat, že na mě funguje skvěle. 

Probudit se v náruči pohledného Francouze by jistě bylo v první desítce nejlepších snů, pokud ovšem nejste celí od krve a neuděláte ze sebe úplnou blbku.

Jak jsme u Julie zvyklí, kromě něžné romantiky autorka servíruje celou řadu delikates, po kterých bychom všichni ihned sáhli. Vše zasazeno do atraktivního prostředí, což zejména v letních měsících náležitě oceníme. Francie sice není mou nejoblíbenější destinací, přesto jsem si Vinici tak moc zamilovala, že ji řadím mezi své nejmilejší díly v tomto díle. 

Hlavní hrdinka je milá, přátelská a rozdala by se pro ostatní. Má zlomené srdce a tak se naplno ponořuje do práce. Připravuje pro svou sestřenici svatbu snů a přitom prožívá i milostné vzplanutí. Její život není pohádka, o to víc je pro ni nové prostředí přímo snové. A Luc? Celou recenzi bych popravdě mohla směřovat na tohoto fešáka, jelikož mi opravdu učaroval. 

Ve Vinici ve Francii potkáme také hlavní hrdinku ze třetího dílu Cukrárna v Paříži, ale stále platí, že můžete jednotlivé díly série číst pěkně samostatně. Kniha mě nesmírně bavila a rychle se mi četla. Je tu vše, co Julie tak skvěle umí, vše, co od romantiky očekáváte. Plus je tu navíc snový hlavní hrdina, s nímž ten vztah rozhodně jen nepluje po povrchu, hrdinové se nejen oťukávají, ale také nechají propuknout své vášně. 

Nechte se okouzlit slunnou Francií, zajděte si do pekárny pro křupavé croiisanty a zamilujte se společně s hlavními hrdiny. 

Žádné komentáře

Albatros